Arkivnyhed - kan være forældet

Alley Cat og Kunst på Center Nørrebro

08.06.2016
Komponisten Bent Fabricius-Bjerre gæstede i går bostedet Thorupgården for at kåre vinderne af Center Nørrebros kunstkonkurrence.

I år gav kreative medarbejdere og borgere deres kunstneriske bud på en fortolkning af temaet ”Mit Nørrebro”.

”Et godt råd fra Goethe lyder, at man hver dag bør høre lidt musik, læse et godt digt, betragte et smukt maleri, og hvis det er muligt, sige et par fornuftige ord. Det er rigtige gode råd. Og i dag er vi så heldige, at musikken bliver leveret af Bent Fabricius-Bjerre,” sagde udviklingsmedarbejder Lisette Valter, da hun bød velkommen til de mange gæster i Thorupgårdens propfyldte kantine.

En veloplagt Bent Fabricius-Bjerre satte sig til tangenterne og underholdt gæsterne med sine mest kendte melodier som fx Alley Cat og kendingsmelodien til Matador, krydret med små sjove anekdoter fra et langt liv.

Til sidst blev årets vindere kåret og lykønsket af komponisten.

Du er mit Nørrebro

En af de seks vindere er Dy Knudsen. Hendes vinderbidrag er en perleplade med budskabet: "Du er ikke en handleplads for deres amputerede drømme. Du er mit Nørrebro.”

”Det er et budskab vendt mod gentrificeringen af Nørrebro – altså dem, der synes, at Nørrebro skal være lige så pæn på overfladen som fx Østerbro – uden hjemløse og andre skæve folk,” forklarer Dy Hansen. Hun bor i egen lejlighed, har hjemmevejledere fra Center Nørrebro.

Hun betragter sig selv som digter og har i perlepladerne, som hun hænger op rundt omkring på mure og lygtepæle i bydelen, fundet en platform, hvor hun kan komme ud til folk.

”Jeg leger tit med ordet 'weird' i mine budskaber som fx ”Look at the weird side of life” for jeg vil gerne sætte spot på det, der er anderledes og stikker ud fra normalen – ligesom mig selv,” siger hun.

Vinderne pryder GoCards

Det er femte gang Center Nørrebro afholder den årlige kunstkonkurrence.  Fra den 9. juni og en uge frem kan man finde de seks flotte vinderbidrag som GoCards i cafeer og biografer i storkøbenhavn.

”Vi vil gerne gøre socialpsykiatrien synlig i hele byen og vise, hvor meget kreativ energi og glæde, der udfolder sig her i Center Nørrebro,” siger centerchef Britta Gerd Hansen.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.