Arkivnyhed - kan være forældet

Alle Ungeråd KBHs forslag er godkendt

24.09.2018
Borgerrepræsentationen godkendte alle de fire forslag, som Ungeråd KBH havde stillet, så nu skal de tages op i udvalgene.

Unge i København er kommet et skridt tættere på at få et kulturklippekort, en Ungelance, der kan rykke ud til unge med behov for støtte, mere samarbejde mellem skoler og foreningslivet og bedre muligheder for mindre, studievenlige boliger. 

For torsdag den 20. september godkendte Borgerrepræsentationen alle fire forslag, som Ungeråd KBH har stillet.  

Det betyder, at udvalgene nu skal i gang med at undersøge mulighederne for at implementere ungerådets forslag. 

“Jeg synes, at det var virkelig fedt! Det er noget, vi har set frem til lige siden ungerådet begyndte. Og det gjorde det bare vildt fedt, at der var så stor en opbakning fra hele BR, det var virkelig fedt at blive taget alvorligt, for mig viste det, at vi har brug for at ungeråd i København,” siger Laura Josefia Falk, der sidder i Ungeråd KBH. 

Hvert år har ungerådet mulighed for at sende op til fire forslag videre til Borgerrepræsentationen, og torsdag var første gang, at de unge havde forslag med på et møde, og alle forslagene blev altså godkendt.  

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen er også glad på ungerådets vegne:  

“Det er rigtigt dejligt at se, hvordan de unge har taget ansvaret på sig og kommet frem til de fire forslag. Jeg er utroligt glad for, at deres hårde arbejde nu har gjort, at vi politisk har forpligtet os på at arbejde på at gøre forslagene til virkelighed. Jeg er glad for at kunne bruge ungerådet aktivt fremadrettet,” siger Jesper Christensen. 

Det blev også afslutningen på det første år med et københavnsk ungeråd, da der er valg igen fra den 27. september. Der er mulighed for at stille op til Ungeråd KBH, hvis man er mellem 12 og 20 år indtil den 25. september 

Kontakt:

Natasha Dottin, sekretariatsleder for Ungeråd KBH, tlf: 2942 1332, mail: ungeraad@buf.kk.dk

Josephine Christine Hald Pedersen, kommunikationsrådgiver, Børne- og Ungdomsforvaltningen, tlf: 2366 2122, mail: jc4n@kk.dk

Kontakt