Arkivnyhed - kan være forældet

’Aftenskolernes Hus’ i Nordvest ét skridt nærmere

18.12.2019
Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder på at omdanne lokaler på Tomsgårdsvej 35 til hjemsted for aftenskoletilbud.

I fremtiden skal kulturhuset på Tomsgårdsvej 35 i Nordvest vrimle med aftenskoletilbud: Fra foredrag, musik til franskundervisning og afspænding. Det blev besluttet i Budgetaftalen for 2020, og nu har Folkeoplysningsudvalget godkendt processen. Det glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde:

”Aftenskolerne spiller en vigtig rolle i vores by. De er demokrati i øjenhøjde, og derfor ønsker jeg, at de får bedre forhold, så endnu flere københavnerne kan få glæde af de mange spændende tilbud og aktiviteter. Med et hus kun for aftenskoler bliver det muligt at samle aftenskolernes arbejde i København og skabe et sammenhængende kultur- og undervisningsmiljø for kursisterne,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Aktiviteterne i kulturhuset Tomsgårdsvej flytter i 2020 til nye lokationer. Samtidig har Socialforvaltningen opsagt deres lejemål på adressen. Med fraflytningen er der mulighed for, at hele huset kan bruges til et samlingssted for aftenskolerne i København. Tomsgårdsvej 35 er placeret et sted, hvor der er let adgang til offentlig transport, og med hele 1.850 m2 er der plads til et væld af aktiviteter.

Formand for Folkeoplysningsudvalget Rikke Lauritzen mener, at huset kan være til stor gavn for aftenskolerne. ”Det har været et ønske længe fra aftenskolerne i København, så det glæder mig rigtig meget, at vi nu får mulighed for at realisere det. Vi er sindssygt presset på lokaler til folkeoplysningen i København, så når det lykkes at tænke på tværs af forvaltningerne, så er det bare om at gribe den, så vi kan få flere og bedre muligheder for at københavnerne kan mødes, kan udvikle sig, kan blive klogere og skabe større værdi for byen,” siger Rikke Lauritzen.

Fakta

  • Med aftalen om Budget 2020 blev det besluttet at flytte aktiviteter fra kulturhuset Tomsgårdsvej 35 med henblik på at skabe et Aftenskolernes Hus.
  • En ombygning og renovering af hele Tomsgårdsvej 35 til Aftenskolernes Hus er estimeret til at koste 9,3 mio. kr.
  • Folkeoplysningsudvalget drøftede sagen om Aftenskolernes Hus på et møde den 17. december.
  • Aftenskolernes Hus skal endeligt vedtages på et møde i Borgerrepræsentationen.

Kontakt

Julie Stemann Monberg

Pressechef
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 24 98 22 60