Arkivnyhed - kan være forældet

Åbning af skøjtebane på Genforeningspladsen lader vente på sig

21.12.2017
Indfrysningen af skøjtebanen på Genforeningspladsen driller på grund af ny og hidtil uafprøvet teknologi kombineret med det lune vintervejr.

Den ombyggede skøjtebane på Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter skulle åbne den 1. december, men anlæggets nye teknologi volder udfordringer med indfrysningen af banen, og derfor er åbningen udsat. 

Københavns Kommune er i løbende dialog med leverandøren og har hentet en ekstern ekspert ind med særlig viden om etablering og drift af isbaner. Derudover skal der foretages yderligere undersøgelser af årsagen til problemerne med indfrysningen af banen, før skøjteglade københavnerne kan tage den i brug.

”Leverandøren har svært ved at få opbygget isen, og derfor er vi ved at få undersøgt, hvorfor isen ikke vil fryse, som den skal, og om der skal laves noget om ved banens opbygning” siger Rasmus Brandt Lassen, byggechef i Byggeri København i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune.

Genforeningspladsen, som har gennemgået en større opgradering, stod færdig i maj 2017 med en ny 11-mands kunstgræsbane kombineret med et permanent anlæg til skøjtebane. Kunstgræsbanen har været i flittig brug hen over efteråret, men åbningen af skøjtebanen lader vente på sig.

”Vi er ærgerlige over, at skøjtebanen ikke kan bruges af københavnerne som planlagt, og at det nye anlæg på Genforeningspladsen dermed ikke benyttes fuldt ud på nuværende tidspunkt,” siger Mads Kamp Hansen, fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. 

Der arbejdes fortsat på at få skøjtebanen i drift i sæsonen 2017/2018.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.