Arkivnyhed - kan være forældet

7.000 Københavnerlamper skal på auktion

19.05.2015
Københavns Kommune har indgået aftale med auktionshuset Lauritz.com om at bortauktionere kommunens gamle Københavnerlamper.

Lamperne, som har hængt i byens gader siden 1980’erne, vil blive solgt i løbet af det kommende halvandet år.

Som led i Københavns Kommunes fornyelsesprojekt for gadebelysning bliver næsten halvdelen af byens gadelamper og lysmaster udskiftet. I den forbindelse bliver samtlige cirka 7.000 gamle Københavnerlamper også taget ned. Lamperne er tegnet af stadsarkitektens kontor i 1977 og er på det seneste blevet en efterspurgt vare på genbrugsmarkedet. 

For at alle interesserede kan få mulighed for at købe de gamle Københavnerlamper, har Københavns Kommune aftalt at bortauktionere dem via Lauritz.com. Lamperne bliver sat til salg i mindre partier ad gangen igennem det kommende halvandet år.

Vi mener, at det er den rigtige løsning at sælge lamperne på auktion, for så får alle interesserede mulighed for at købe lamperne, og samtidig får vi den aktuelle markedspris slået fast. Kommunen risikerer hverken at sælge for dyrt eller for billigt, når vi gør det på den måde, siger centerchef Steffen Rasmussen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København. 

Hos Lauritz.com er adm. direktør Mette Rode Sundstrøm begejstret for, at Københavns Kommune har valgt at sælge lamperne på auktion, så Københavnerlamperne, der har været en institution i hovedstadens bybillede, nu kan kaste glans over en lang række private hjem. 

Vi glæder os til at sælge de mange lamper, der har oplyst byens mangfoldige bygninger igennem årtier. Både fordi de fortæller en spændende historie, men også fordi de rammer lige ned i indretnings- og boligtendensen lige nu, hvor det bliver vigtigere at indrette sig personligt og unikt med fund fra forskellige tidsperioder og stilarter. Fokus er på ting med patina, af gedigne materialer og med en værdi, der rækker ud over den kommercielle. Det er lamper, du kan give videre til dine børn eller sælge igen, så de kan indgå i nye hjem,” siger Mette Rode Sundstrøm.