Arkivnyhed - kan være forældet

500 seniorer skal ”springe for livet” i DGI-Byen

12.04.2013
Mandag den 15. april er der motion og samvær for seniorer i DGI-Byen, når idrætsdagen ”Spring for livet” løber af stablen.

Der er over 20 forskellige motions- og idrætsaktiviteter på programmet lige fra rollatorbane til klatring og mulighed for at møde livsstileksperten Chris MacDonald til et inspirerende foredrag.Det hele er gratis, og målet er, at mindst 500 seniorer lægger vejen forbi. Idrætsdagen for seniorer skal være med til at øge ældres kendskab til de motionsaktiviteter, der er over hele byen. Bag dagen står Københavns Kommune i samarbejde med DGI Storkøbenhavn og Dansk Arbejder Idrætsforbund og idrætsforeninger og klubber i København.Mere end hver tredje ældre dyrker ikke regelmæssig motion, og dem er der en særlig udfordring i at tiltrække til dagen.-Jeg håber, at vi kan få endnu flere ældre til at være fysisk aktive og engagere sig i det lokale klub- og foreningsliv. Dagen giver en smagsprøve på de mange aktiviteter, der allerede findes og er en fin mulighed for både at få lidt motion og møde andre mennesker, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen(SF), der byder velkommen på dagen.Idrætsdagen starter kl. 9 med morgenmad, og fra kl. 10-14.30 er der smagsprøver på alt fra krolf til klatring og fra volleyball til vandgymnastik. Dagen igennem underviser kompetente instruktører fra forskellige idrætsforeninger og hjælper deltagerne i gang.– Nogle ældre tror måske, at de tilbud, der findes er lidt kedelige, mens andre frygter, at det at tilmelde sig et motionskursus kan stige dem over hovedet og være noget, de fysisk ikke kan klare. Jeg håber, at mange ældre vil blive positivt overrasket over de mange muligheder, der findes og få en sjov oplevelse i DGI-Byen, siger centerchef John Lagoni fra Aktivitetscenteret Sankt Joseph.Ældre fra Aktivitetscenteret Sankt Joseph vil på dagen vise, hvordan man kan dyrke motion med hulahop-ringe. En træningsform der tre gange om ugen står på programmet i centeret.


Kort om dagen

Spring for livet er for seniorer 60+ og finder sted mandag den 15. april fra kl. 10-14.30. Der er morgenbrød og kaffe fra kl. 9. Det foregår i DGI-Byen, Tietgensgade 65 – lige ved Hovedbanegården. Det hele er gratis også frokosten.