Arkivnyhed - kan være forældet

40.000 børn får besøg af børnebibliotekaren

17.08.2016
  • Der læses højt på Børnegården Frederiksholm fra en af de bøger, børnebibliotekar Susanne Horn har med på besøg.
Vuggestuer og børnehaver i København får nu besøg af en børnebibliotekar. Det skal øge interessen for bøger og styrke sprogudviklingen.

Børnebibliotekarer fra Københavns Biblioteker vil i resten af 2016 og i 2017 banke på døren hos daginstitutionerne, og med i tasken har de masser af inspiration til, hvordan både personale og forældre kan benytte sig af bibliotekerne.

”Med den opsøgende indsats åbner vi dørene til bibliotekernes verden af fantastiske fortællinger og andre tilbud. Ved at kombinere leg og litteratur udvikler vi børnenes sprogudvikling og kreativitet,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Når børnene bygger heksens pandekagehus i Duploklodser efter at have hørt historien om Hans og Grethe, kombinerer de børnelitteraturen med leg. De er nok ikke selv bevidste om det, men kombinationen er en måde at stimulere børnenes sprogudvikling på. Undervejs snakker de med de voksne om, hvorfor de har bygget huset, som de har, og dermed bruges de indtryk, de har fået fra eventyret, aktivt i legen.

Indsatsen, som er en del af kommunens Biblioteksstrategi, omfatter godt 400 institutioner og cirka 40.000 børn i alderen 1-6 år.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.