Arkivnyhed - kan være forældet

30 år med Hamburg Pride

29.11.2012
Kulturanstalten markerer dette års World Aids Day, den 1. december, med en udstilling af den tyske fotograf og grafiker Chris Lambertsen.

Udstillingen viser værker af den tyske fotograf Chris Lambertsen, der har dokumenteret 30 års Pride i Hamborg. Udstillingen hedder ”Bøsse-lesbisk synlighed - 30 år med Pride i Hamborg”. Udstillingen viser den kulturhistoriske udvikling af priden i Tysklands næststørste by.  

Kulturanstalten har i samarbejde med bl.a. Warehouse 9, Sabaah og Block 66 i en årrække haft den målsætning at arbejde for at skabe en god ramme for kulturtilbud, der springer ud af LGBTQ miljøet. Og kan i dag prale med at bygning 66 alene indeholder tilbud med afsæt i det internationale LGBTQ-kunst og -kulturmiljø.  

København og Hamborg samarbejder tæt i 2012 og 2013 om kulturel udveksling. En del af dette program er et samarbejde om byernes Pride-parader, hvor man udveksler kunstnere, DJ’s og erfaringer.  

I forbindelse med udstillingen vil det være muligt at købe Chris Lambertsen bog ”Schwul – Lesbische Sichtbarkeit, 30 Jahre CSD in Hamburg”.  


Fakta:

Fotoudstilling: 30 år med Pride i Hamborg

Kulturanstalten, Lyrskovgade 4, stuen og 1. sal

1. december til 9. januar

Gratis entré