250 nye almene boliger skal opføres på Østerbro

01.07.2021
Et nyt kvarter fuld af innovative almene boliger er på vej på Østerbro, hvor kommunen netop har sat grundene til salg.

Østerbros grønne åndehuller, brede boulevarder og boblende kulturliv skal være for alle københavnere. Derfor har Københavns Kommune netop sat arealer med rettigheder til at opføre 250 nye almene boliger i området omkring teateret Østre Gasværk til salg.

”København har brug for flere boliger, som er til at betale for studerende, socialt udsatte og københavnere med almindelige og beskedne indkomster. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan se frem til at få opført 250 nye almene boliger på Østerbro. Vi skal have flere boliger af god kvalitet med en rimelig husleje, hvis København også i fremtiden skal være den blandede by, vi kender i dag,” siger Lars Weiss (S).

Området omkring Østre Gasværk vil, når det står færdigt, være et blandet boligområde med både private og almene boliger tæt på områdets nye 5.000 kvadratmeter store skøjtehal og et nyopført parkeringshus. Der bliver desuden bygget et nyt almennyttigt plejecenter på 9.000 kvadratmeter, ligesom der bliver anlagt grønne områder. Samlet bliver der opført 39.000 kvadratmeter nyt boligareal, hvoraf langt størstedelen vil være almene boliger.

Tilpasset beboernes behov 

De nye almene boliger skal indrettes efter beboernes livsstil og med stort fokus på fleksibilitet. I nogle af boligerne bliver det muligt at rykke rundt på væggene, så fraskilte forældre for eksempel kan flytte en væg og etablere et ekstra børneværelse i de perioder, hvor børnene er hjemme. Når barnet er hos sin anden forælder, kan man til gengæld nyde at have en større stue.

I andre dele af de nye boliger blander man seniorbofællesskaber samt familie- og ungdomsboliger for at skabe dynamik og bedre muligheder for at bo flere generationer under samme tag.

Fakta

  • De nye almene boliger i Østre Gasværk Kvarteret ventes at være klar til indflytning i 2024. De vil blive lejet ud til almene huslejepriser, som normalt i gennemsnit ligger næsten en fjerdedel (24 procent) under huslejen for sammenlignelige private udlejningsboliger.
  • Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget en målsætning om, at hver fjerde nybyggede bolig i København skal være almen. I det nye kvarter på Østerbro bliver 70 procent almene boliger.
  • Udover nye boliger, plejecenter og skøjtehal, bliver der også anlagt en aktivitetspark samt en aktivitetsring, som skal forbinde det nye kvarter med omgivelserne, bl.a. fodboldklubben B93’s boldbaner.
  • Der bliver desuden udbudt et areal til salg til opførelse af private boliger. Det skal bidrage til at sikre en forskelligartet og dynamisk beboersammensætning i det nye kvarter.
  • Arealerne, hvor de almene boliger skal ligge, bliver udbudt blandt fem almene boligorganisationer, der i 2015 har indgået en strategisk partnerskabsaftale med Københavns Kommune om at udvikle nytænkende koncepter for almene boliger.

Kontakt

Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent Heidi Røndbjerg-Christensen, tlf. 2963 2420.

Kontakt