Arkivnyhed - kan være forældet

1000 elever flytter undervisningen udendørs i Østre Anlæg

25.09.2017
Krat, træer og søer vil summe af aktivitet, når 1000 skoleelever indtager Østre Anlæg til Dansk Naturvidenskabsfestival den 26.-28. sept.

Hvordan har naturen det i hjertet af en storby? Hvordan bidrager den til københavnernes liv? Og hvordan passer det ind i FN 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det skal elever fra de københavnske folkeskoler finde ud i løbet af Dansk Naturvidenskabsfestival 2017 i Østre Anlæg i København.

Eleverne skal undersøge biodiversiteten i vandhuller, krat, træer og græsplæner og prøve et væld af sjove og lærerige aktiviteter knyttet til storbyens natur, miljø, klima og FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Skal skabe begejstring for naturvidenskab
Dansk Naturvidenskabsfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed med mange deltagende aktører og naturvidenskabelige aktiviteter over hele landet. Målet med festivalen er at skabe begejstring for naturvidenskab hos børn og unge.

Årets tema er Min Nye Verden. I Østre Anlæg laver Københavns Kommune i samarbejde med Statens Museum for Kunst en række hands on aktiviteter, som eleverne får mulighed for at prøve. De kan blandt andet undersøge fiskebestanden i søen, undersøge om alle dyr har hjerte eller fungere som naturfotograf for en dag.

Med udgangspunkt i den aktuelle tilstand af bynaturen i Østre Anlæg kan de besøgende på festivalen også komme med bud på og idéer til, hvordan vi kan fastholde eller måske endda få en højere biodiversitet i byens grønne områder.

Hvad: Dansk Naturvidenskabsfestival 2017 – Min nye verden
Hvornår: 26.-28. september 2017, alle dage fra 9:30-15:00
Hvor: Dansk Naturvidenskabsfestival, Østre Anlæg, på græsset bag Statens Museum for Kunst - Sølvgade 79, 1307 København K
Besøgende: Københavnske folkeskolelever (4. – 9. klassetrin) kommer for at udfordre deres faglighed, omgivelser og deres fysik. Eleverne komme fra skoler over hele byen. Skolerne har på forhånd tilmeldt sig til arrangementet.

For mere information kontakt Susanne Skavn, telefon: 40 73 81 84, email: ss@buf.kk.dk
Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Børne- og Ungdomsforvaltning, Københavns Kommune, Nyropsgade 1, 1602 Kbh. V.

 

Hjemmeside: www.groen.kk.dk

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.