Arkivnyhed - kan være forældet

100 drenge får intensiv undervisning på KøbenhavnerAkademiet

07.09.2016
To uger på læringscamp og ekstra undervisning resten af skoleåret skal hjælpe københavnske 8. klasses-drenge på vej mod en ungdomsuddannelse

100 drenge fra københavnske folkeskoler kan i dette skoleår se frem til et helt særligt undervisningsforløb. Københavns Kommune har nemlig etableret KøbenhavnerAkademiet for drenge i 8. klasse, som har faglige udfordringer og et uudnyttet potentiale for at udvikle sig både fagligt og personligt.

På en 12 dages camp væk fra venner, familier og mobiltelefoner og med stramt program fra kl. 7-21.30, får drengene intensiv undervisning i matematik, læsning og stavning. Derudover arbejder drengene også med deres personlige kompetencer på syv konkrete punkter, som har betydning for deres evner til at gennemføre en uddannelse: selvkontrol, engagement, vedholdenhed, social intelligens, taknemmelighed optimisme og nysgerrighed. Målet er, at de rykker sig både fagligt og personligt, så de bliver rustet til at tage en ungdomsuddannelse.

Resten af skoleåret har drengene to ugentlige lektioner på deres egen skole, hvor de sammen med lærerne fortsætter arbejdet med studieteknikker, karaktertræk og læringsstrategier, som de har lært på campen, og som de kan bruge i resten af deres uddannelsesforløb.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev siger:
”Jeg er sikker på, at drengene, der deltager i årets KøbenhavnerAkademi også får det faglige løft, som drengene, der deltog sidste år, fik - og som de stadig holder fast i. I København har vi desværre stadig for mange unge, der ikke er parate til at tage en ungdomsuddannelse, når de afslutter folkeskolen, og derfor er det fantastisk at se, at et initiativ som KøbenhavnerAkademiet i den grad er med til at rykke drengene fagligt og ikke mindst personligt.”

Det er andet år, at Københavns Kommune tilbyder KøbenhavnerAkademiet og erfaringerne fra akademiet skal efterfølgende anvendes på kommunens folkeskoler.

Derudover skal akademiet evalueres af ”Det Nationale Forskningscenter for Velfærd” og  det skal også indgå i et større samlet forskningsprojekt med henblik på at udbrede de gode erfaringer til alle skoler i kommunen. Ambitionen er, at langt flere elever får udviklet hele deres faglige og personlige potentiale og forlader folkeskolen parat til at fortsætte i uddannelsessystemet og i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Fredag den 9. september 2016 fejres deltagerne på KøbenhavnerAkademiet i Rådhushallen på Københavns Rådhus. Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev og statsminister Lars Løkke Rasmussen overrækker diplomer til drengene som bevis på, at de har gennemført akademiets program. Alle er velkomne.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.