Arkivnyhed - kan være forældet

100 drenge får intensiv læring på KøbenhavnerAkademiet

13.09.2017
Intensiv læringscamp skal gøre flere drenge klar til at tage en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

100 8.klassesdrenge fra 13 københavnske folkeskoler følger i dette skoleår et helt særligt undervisningsforløb. I 12 dage er mor, far, mobiltelefoner og sukker udskiftet med læring, motion og søvn på KøbenhavnerAkademiet, som er Københavns Kommunes intensive læringscamp for drenge med faglige udfordringer og et uudnyttet potentiale for at udvikle sig fagligt og personligt. Målet er, at drengene skal blive i stand til at tage en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Det er tredje gang, at Københavns Kommune sender drenge af sted på KøbenhavnerAkademiet. Drengene er i de 12 dage indkvarteret i feriebyen i Helsingør, hvor de hver dag fra kl. 7-21.30 i et stramt tilrettelagt program får intensiv undervisning i matematik, læsning og stavning. Samtidig arbejder de med deres personlige kompetencer på syv konkrete punkter, som har betydning for deres evne til at gennemføre en uddannelse: selvkontrol, engagement, vedholdenhed, social intelligens, taknemmelighed, optimisme og nysgerrighed.

Undervisningen fortsætter efter campen
Drengenes indsats på læringscampen er startskuddet til det arbejde de skal hjem og fuldføre på deres 13 skoler. Resten af skoleåret fortsætter eleverne nemlig, sammen med deres lærer, arbejdet med de studieteknikker, karaktertræk og læringsstrategier, som de har lært på campen, og som de kan bruge i resten af deres uddannelsesforløb.

Diplomoverrækkelse 15. september på Rådhuset
Fredag den 15. september 2017 kl. 15 fejres deltagerne på KøbenhavnerAkademiet i Rådhushallen på Københavns Rådhus. Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev holder tale og overrækker diplomer til drengene som bevis på, at de har gennemført læringscampen. Alle er velkomne.

Invitation til diplomoverrækkelse den 15. september kl. 15.

Læs mere om KøbenhavnerAkademiet

Pressekontakt: Julie Ørnø, pressemedarbejder i Børne- og Ungdomsforvaltningen, tlf. 51735210, mail fc0m@buf.kk.dk

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.