Arkivnyhed - kan være forældet

Østerbro Idrætsforening er Årets Idrætsforening

21.12.2015
  • ""
Valget af Årets Idrætsforening i København 2015 er faldet på Østerbro Idrætsforening.

Foreningen har fordoblet medlemstallet på fire år og iværksat en række initiativer for bl.a. kræftpatienter. Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har overrakt prisen på 25.000 kr. til klubben.

Prisen som Årets Idrætsforening uddeles hvert år af Københavns Kommune og gives til ”en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har ydet en afgørende indsats for at fremme foreningsidrættens betydning for og vilkår i Københavns Kommune.”

Prisen uddeles i år for 12. gang.

Og valget er altså faldet på Østerbro Idrætsforening, som på bare fire år er gået fra 515 til 1.083 medlemmer. Foreningen har også iværksat en række tiltag for at styrke idræt, motion og sundhed på Østerbro. De har bl.a. opstartet fitnessfodbold for kvinder, fodboldtræning målrettet mænd med prostatakræft i samarbejde med Rigshospitalet, motionstræning for tidligere prostatapatienter m.m.

”Der er mange gode idrætsforeninger i København, så det var et svært valg. Men Østerbro Idrætsforening fortjener i den grad anerkendelsen, fordi de har formået at lave aktiviteter, der tiltrækker alle aldersgrupper, og som derfor har givet en fordobling af medlemstallet. De er rigtig gode til at involvere de frivillige kræfter, og deres initiativ i forhold til prostatapatienter er meget prisværdigt. Stort tillykke til Østerbro IF og til alle de frivillige, der hver dag yder en ekstra indsats for at gøre foreningslivet i København attraktivt for så mange mennesker,” siger kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.

Prisen blev overrakt af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen på Københavns Rådhus fredag den 18. december, hvor rigtig mange af foreningens medlemmer var mødt op.

De seneste seks års prisvindere:

2014: KIFU, Københavns Idrætsforening for Udviklingshæmmede
2013: Rafting Club Copenhagen
2012: Københavns Bordtennisklub
2011: Rugbyklubben CSR/Nanok
2010: Copenhagen Spinderiet Floorball Club
2009: FC Damsø Kvindefodbold