Arkivnyhed - kan være forældet

Én dag tre rejsegilder

26.08.2013
I torsdags, den 22. august, blev der afholdt rejsegilde på hele tre af København Kommunes nye daginstitutioner.

Børnenes fest i Kgs. Enghave

På Tranehavevej 17 var flaget hejst over grønne kranse, da håndværkere, arkitekter, bygherre og ikke mindst børnene var samlet for at fejre, at de to nye byggerier nu har nået en milepæl.

I dag har børn og pædagoger i Børnehuset Bavnehøj deres daglige gang i to træbarakker på Tranehavevej 15 i Kgs. Enghave, men når Københavns Kommune er færdige med at bygge, bliver børnene samlet i et nyt hus på nabogrunden. I det nye hus bliver der plads til ca. 100 vuggestue- og børnehavebørn.

På Bavnehøj Allé 40 er Københavns Kommune desuden ved at bygge et nyt hus til børnene i Bavnehøj Børnehave og Fritidshjem. I dag ligger institutionen i en etageejendom uden direkte adgang til udendørsarealer. Men i det nye hus kommer der direkte adgang til udendørsarealerne, hvilket gør det lettere for pædagogerne at udøve en pædagogik, som har fokus på krop og bevægelighed. 

Et stykke af hverdagen

Også på Saxtorphsvej 11 i Valby blev det fejret, at en af Københavns Kommunes nye daginstitutioner er begyndt at tage form.  I den nye daginstitution bliver der plads til 160 børn og én udflytterinstitution.

For Arkitekten Margrethe Grøn fra Henning Larsen Arkitekter, har opgaven med at tegne en daginstitution været anderledes end de opgaver, hun tidligere har haft.

”Jeg synes, at det er spændende at være med i et hverdagsprojekt og være med til at skabe et hus, som fremover bliver en del af rigtig mange børns hverdag og af hverdagen i lokalområdet”, sagde hun og takkede Københavns Kommune for at have visioner på børnenes vegne og for at stille høje krav til byggeriet.

I det nye hus bliver vuggestuebørnene placeret i stueetagen, hvor der kommer direkte adgang til et udendørs legeareal fra alle grupperum. Børnehavebørnene får lokaler på 1. sal. Selvom de er placeret på husets øverste etage, kan de hurtigt komme på legepladsen via husets tagterrasse, hvorfra der kommer direkte adgang til legepladsen. Børnenes legeplads ligger desuden i forbindelse med et dejligt og stort grønt areal, så de får rig mulighed for at boltre sig udendørs.