Arkivnyhed - kan være forældet

Ældre rustes til digital fremtid

17.03.2014
Otte nye IT-caféer har slået dørene op på Københavns aktivitets- og plejecentre.

Brugerne af caféerne bliver ikke dem, man typisk ser foran skærmene andre steder i byen. Her skal man nemlig være over 65 år for at sætte sig ved tastaturet og tage musen i hånden.  

Samtidig med indvielsen af caféerne kører Københavns Kommune i denne uge en kampagne, der skal informere de ældre om de mange muligheder, der er for at få hjælp til at komme godt i gang med brugen af IT, og blive klar til at modtage digital post fra det offentlige fra november måned.

-I en tid hvor kommunikationen med det offentlige i højere grad sker på nettet, er det vigtigt, at vi også gør de ældre københavnere fortrolige med brugen af PC. Og så giver computerne også de ældre mulighed for at dele oplevelser med hinanden. Gense steder de tidligere har været og kommunikere med familiemedlemmer, der måske bor langt væk, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Nyt udstyr til de eksisterende IT-caféer
Samtidig med åbningen af de otte nye caféer har byens 13 eksisterende IT-caféer fået nyt udstyr. Så alt udstyr og sikkerheden er i top. Blandt andet bliver brugernes færden på PC’en slettet, hver gang de er færdig med at bruge den.

IT-caféerne kan lige nu bruges af beboerne på plejecentrene og brugerne på aktivitetscentrene. Men med midler fra regeringens ældrepulje bliver der i årets løb åbnet for, at endnu flere hjemmeboende ældre over 65 år kan komme forbi og blive rustet til den digitale fremtid.                                                                                                                                

Se mere på www.kk.dk/seniorit om de mange muligheder, der er i hele byen for at få hjælp til brug af computer på både biblioteker, aktivitetscentre og via Ældresagen og Ældremobiliseringen.