Arkivnyhed - kan være forældet

Årets handicappris 2014 får til en ildsjæl

04.12.2014
Den 3. december blev en stor dag for John Colerick.

Den mangeårige leder af Lavuk og ildsjæl på handicapområdet modtog nemlig Handicaprådets årige pris på samme dag, som er udråbt til FN’s Internationale Handicapdag. 

Der var masser af smil fra kollegaer, venner og pårørende hos dagtilbuddet for handicappede på Østerbro, da John fik overrakt prisen. Janne Sander, der er formand for Københavns Kommunes Handicaprådet, overrakte prisen med disse ord.

”Du har gennem dit over 40-årige arbejdsliv formået at skabe de bedst tænkelige rammer for mennesker med handicap. Især har du kæmpet for at skabe mulighederne for at leve et aktivt fritidsliv med de samme muligheder som mennesker uden funktionsnedsættelser. Blandt dine succesfulde initiativer er skiture til de franske alper, klatreture i Wales, uddannelsen som mininaturvejleder, musikfestival og Danmarksmesterskaber i indendørsfodbold," sagde Janne Sander og fortsatte:

”John - du er en ildsjæl på handicapområdet, og derfor fortjener du om nogen denne handicappris som en ros og tak for alt det store arbejde, du har ydet til gavn og glæde for børn og unge med handicap i Københavns Kommune. Tak fordi du inspirerer, tak for din insisterende søgen efter forbedringer og nye muligheder og fordi du hele dit arbejdsliv har haft hjertet på rette sted.”

Flere indstillere til prisen 

John Colerick er blevet indstillet af Landsforeningen PTU Livet efter ulykken, Danielle Pröschold, der er formand LEV København, og Jesper Rosberg, der er afdelingsleder på Lavuk. "John har skabt et utal af tilbud, der alle øger livskvaliteten hos børn og unge med handicap. Det ses tydeligt i livsglæden hos brugerne, og det ser vi pårørende, hver gang man kommer forbi LAVUK. Det fortjener ros”, fortæller Danielle Pröschold.