Mødedato: 30.10.2002, kl. 19:00

Videreførelse af driftsoverenskomst for Idrætsskolen for Udviklingshæmmede (Fællesindstilling UUF, KFF og FAF)

Videreførelse af driftsoverenskomst for Idrætsskolen for Udviklingshæmmede (Fællesindstilling UUF, KFF og FAF)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 30. oktober 2002

 

Sager til beslutning

6. Videreførelse af driftsoverenskomst for Idrætsskolen for Udviklingshæmmede (Fællesindstilling UUF, KFF og FAF)

FAU 445/2002 J.nr. 445/2002

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget,

at Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget viderefører deres nuværende driftstilskud til Idrætsskolen for Udviklingshæmmede. Kultur- og Fritidsudvalgets og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets bidrag pris- og lønreguleres

RESUME

Den 1. december 2000 blev der indgået en to-årig driftsoverenskomst mellem Idrætsskolen for Udviklingshæmmede, Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. En ny driftsoverenskomst bør træde i kraft pr. 1. januar 2003. Det foreslås, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget indtil videre viderefører deres nuværende driftstilskud.

SAGSBESKRIVELSE

Idrætsskolen for Udviklingshæmmede er et af Københavns Kommunes få undervisningstilbud for udviklingshæmmede voksne og det eneste tilbud i Københavns Kommune, der underviser udviklingshæmmede i idræt. Det skal ses i lyset af, at der ikke eksisterer så mange undervisningstilbud for udviklingshæmmede generelt samt, at der fra de yngre generationer er et stærkt ønske om uddannelses- og udviklingsorienterede tilbud. Idrætsskolen for udviklingshæmmede er dermed et alternativ til de øvrige dagtilbud med en unik form og fagindhold.

Idrætsskolens virksomhed søger at sikre elevernes udvikling og selvhjulpenhed samt at medvirke til, at eleverne får tilstrækkelig indblik i forskellige idrætsgrene til at vælge en fritidsinteresse på linie med den øvrige befolkning.

Idrætsskolens grundidé er ved hjælp af idræt at skabe øget selvværd og selvtillid hos den enkelte elev og derigennem styrke den personlige udvikling.


Der arbejdes med et bredt idrætsbegreb med udgangspunkt i det hele menneske og den enkelte elevs forudsætninger. Alle skal kunne deltage ud fra egne forudsætninger. Dygtiggørelse, leg, glæde og fællesskab er centrale værdier. Det er hensigten, at eleverne gennemgår en personlig udvikling både fysisk, psykisk og socialt. Endvidere skal eleverne opnå en øget kropsbevidsthed, blive mere selvstændige, og få styrket deres selvværd og selvtillid.

Et af målene for undervisningen er at motivere eleverne til at fortsætte med at dyrke

idræt efter endt ophold på skolen.


Det er endvidere Idrætsskolens ønske, at opholdet giver eleverne øget livskvalitet, og forbedrer deres muligheder i forhold til det omgivende samfund i form af arbejde, uddannelse og fritid.

Idrætsskolen for udviklingshæmmede opfylder i høj grad formålserklæringerne i Serviceloven, fordi udviklingshæmmede får et tilbud, der har til hensigt at sikre brugerne et liv så tæt på det, som den øvrige befolkning lever.

ØKONOMI

Der er afsat midler til Idrætsskolen for Udviklingshæmmede for 2003 fra Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets vedkommende. Det drejer sig om 2.742.950,00 kr. som pris- og lønreguleres.

Uddannelses- og Ungdomsudvalget bidrager med det samme beløb som sidste år 560.000,00 kr. Beløbet afholdes på konto 3.77.1 Daghøjskoler. Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens bidrag pris- og lønreguleres ikke på grund af besparelse på pris- og lønfremskrivningen.

Kultur- og Fritidsudvalget bidrager med det samme beløb som sidste år 585.000, 00 kr. som pris- og lønreguleres.

 

MILJØVURDERING

Ingen bemærkninger

HØRING

Ingen bemærkninger

BILAG VEDLAGT

Ingen

 

 

Peter Rasmussen Olga Brüniche-Olsen Grethe Munk

 

Til top