Mødedato: 09.08.2006, kl. 15:00

Medlemsforslag om konsekvenserne for foreningslivet m.v. af den udvidede afgiftsperiode ved parkering

Medlemsforslag om konsekvenserne for foreningslivet m.v. af den udvidede afgiftsperiode ved parkering

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 9. august 2006

 

 

Sager til beslutning

 

5.      Medlemsforslag om konsekvenserne for foreningslivet m.v. af den udvidede afgiftsperiode ved parkering

 

TMU 419/2006  J.nr. 310.0003/03

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

(Stillet af Det Konservative Folkeparti, Venstre og Dansk Folkeparti):

 

Det foreslås, 

 at Borgerrepræsentationen pålægger Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen at undersøge de samlede konsekvenser for foreningslivet og for det øvrige civilsamfund mv. af udvidelsen af afgiftsperioden for parkering frem til kl. 22,

at forvaltningerne pålægges, såfremt afgiftsperioden har konsekvenser for foreningsliv og det øvrige civilsamfund, at fremkomme med forslag, som kan mindske konsekvenserne,

at denne undersøgelse indarbejdes i den af Teknik- og Miljøudvalgets vedtagne undersøgelse af konsekvenserne af den udvidede afgiftsperiode for turisterhverv og kulturliv (TMU 301/2006), samt

at forvaltningerne pålægges at forelægge en redegørelse, der indeholder resultatet af undersøgelserne til politisk behandling i Borgerrepræsentationen senest til november 2006.

Motivering

Den 1. januar 2006 trådte nye parkeringsregler i kraft i Københavns Kommune. De nye regler betyder, at parkeringsafgifter nu bliver afkrævet frem til kl. 22 mod tidligere frem til kl. 18. Reglerne er vedtaget med henblik på at dæmpe biltrafikken i myldretiden og mindske omfanget af bilister, som cirkulerer i de tætte byområder for at lede efter en parkeringsplads.

Teknik- og Miljøudvalget behandlede konsekvenserne af den udvidede afgiftsperiode på et møde den 17. maj 2006. Det blev her vedtaget at undersøge konsekvenser for restaurationer, hoteller, kulturliv, underholdningsbranchen etc. (TMU 301/2006). Det foreslås nu, at der i Teknik- og Miljøudvalgets vedtagne undersøgelse indarbejdes en vurdering af den udvidede afgiftsperiodes konsekvenser for foreningsliv og civilsamfund.

Meget foreningsarbejde, frivilligt arbejde og opgaver løst af det øvrige civilsamfund udføres efter almindelig arbejdstid, primært om aftenen. Det betyder, at arbejdet i høj grad finder sted i det tidsrum, hvor der nu skal betales parkeringsafgift.

Meget af det arbejde, der udføres af civilsamfundet, har stor samfundsmæssig betydning. Det skaber sociale relationer, livsglæde og kan være med til at fremme integrationen i byen, og for så vidt angår idræts- og de sportslige foreninger er der et sundhedsfremmende aspekt. Dertil kommer, at alt det frivillige arbejde og foreningslivet er med til at skabe aktivitet og liv i byen.

Forvaltningerne pålægges med forslaget at undersøge, hvilken betydning de ændrede parkeringsregler har fået for foreningslivet i byen, herunder om de ændrede parkeringsregler har medført et ændret adfærdsmønster for foreningslivet, det frivillige arbejde m.v., og om de ændrede parkeringsregler afholder borgere fra at engagere sig i foreningsliv, frivilligt arbejde, sport m.v.

Såfremt den udvidede betalingsperiode har konsekvenser for foreningsliv mv. ønskes det, at forvaltningerne fremkommer med forslag til, hvordan konsekvenserne kan mindskes.

 

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 14. juni 2006

Efter forslag fra Socialdemokraterne blev medlemsforslaget henvist til Teknik- og Miljøudvalget.

 

 

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 9. august 2006

Sagen blev udsat.

 


 

Til top