Mødedato: 16.01.2003, kl. 15:00

Midlertidig opstilling af skulptur på Kgs. Nytorv

Midlertidig opstilling af skulptur på Kgs. Nytorv

Kultur- ogFritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 16. januar 2003

 

 

10.      Midlertidigopstilling af skulptur på Kgs. Nytorv

(KFU  11/2003)

 

INDSTILLING

Kultur- ogFritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget bevilgeren underskudsgaranti på 200.000 kr. til Louisiana til midlertidig opstilling afen skulptur på Kgs. Nytorv i foråret 2003 under forudsætning af, at de fornødnemyndighedstilladelser opnås

at der anvises dækning for udgiften på200.000 kr. på konto 3.64.1 Andre kulturelle opgaver (Kulturfonden).

 

 

RESUME

Louisiana viser i foråret som en afsine to årlige store udstillinger værker af den fransk-amerikanske kunstnerLouise Bourgeois fra 1940erne til i dag.

Louisiana ønsker samtidigmidlertidigt at opstille en skulptur i bronze af kunstneren på Kgs. Nytorvforan Magasin. Skulpturen har form som en edderkop i størrelsen 10 x 10 x 10 m.Udgifterne hertil er budgetteret til ca. 320.000 kr.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

I brev af 5. januar 2003 (bilag 1)har Louisiana ansøgt om tilskud til midlertidig opstilling af en skulptur ibronze af den fransk-amerikanske kunstner Louise Bourgeois på Kgs. Nytorv udfor indgangen til Magasin i perioden februar til juni 2003. Der afholdessamtidig en udstilling med kunstnerens værker på Louisiana.

Skulpturen har form som en edderkopi størrelsen 10 x 10 x 10 m (bilag 2). Skulpturen har været opstillet i London,New York og Skt. Petersborg.

Louise Bourgeois er født i 1911 ogbosiddende i New York.

 

Louise Bourgeois optræder i en langrække sammenhænge som et meget markant og fornyende bud på kunst. Hendes kunsthandler om menneskers liv og drømme, deres erindringer og forestillinger omkærlighed og køn.

 

Louisiana's skoletjeneste vil i denperiode, skulpturen er opstillet i København, udbyde en times dagligdialogbaseret undervisningsforløb på udstillingsstedet. Dette tilbud vil blivemarkedsført ved at lægge en ekstra brochure i det undervisningsmateriale omLouise Bourgeois, som vil blive udsendt til skoler, gymnasier og seminarier ihele Østdanmark (bilag 3).

I umiddelbar nærhed af skulpturenvil der være et opslag, der kort fortæller om skulpturen samt henviser tilLouisiana's web-site, hvor der vil være yderligere information. Der arbejdesyderligere på en formidlingsmodel via mobiltelefoni.

 

Budget forprojektet er ca. 320.000 kr. (40.000 USD), som udgør udgifterne til opstillingog nedtagning af skulpturen. Der er søgt støtte hos diverse fonde og privatesponsorer. Louisiana yder selv 50.000 kr. til projektet.

 

Skulpturen er etmarkant udtryk i det offentlige rum, som vil danne baggrund for oplevelser forsåvel københavnere som tilrejsende. I kraft af sin størrelse og udformning vilskulpturen vække opsigt, ligesom den vil skabe debat og refleksion hos publikum.

 

På den baggrund indstilles det, atder bevilges en underskudsgaranti på 200.000 kr. til projektet på betingelse afopnåelse af de fornødne tilladelser fra de relevante myndigheder, herunderBygge- og Teknikforvaltningen.

 

MILJØVURDERING

Der er ikke foretaget miljøvurdering.

 

 

ØKONOMI

Der anvisesmidlertidig dækning på konto 3.64.1 Andre kulturelle opgaver (Kulturfonden) jf.nedenstående opstilling:

Budget ekskl.moms                               2.680.000kr.

Budget incl.moms                                 2.882.000kr.

Bevilget hidtil                                            392.400 kr.

Øvrigeindstillinger                                  432.350 kr.

Denneindstilling                                       200.000 kr.

Restbeløb                                                1.857.250

 

Såfremt deforventede overførsler fra regnskab 2002 tiltrædes, tilbageføres midlerne tilKulturfonden.

 

BILAG

1.      Ansøgning af 5. januar 2003

2.      Foto af skulpturen

3.      Beskrivelse af formidlingstiltag

4.      Artikel(tekst) om Louise Bourgeois(fremlagt på mødet)

 

 

Carsten Haurum

/ Merete Evers

 


 


Til top