Mødedato: 06.02.2013, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer i budget 13

Se alle bilag
Udvalget skal tage stilling til forslag til opfølgning på eksekvering af driftsprojekter og hensigtserklæringer i budget 2013 på BUFs område. 

Indstilling og beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,
  1. at udvalget godkender forslag til opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer i budget 2013

Problemstilling

På Økonomiudvalgets møde den 4.12.2012 blev det vedtaget, at det er op til det enkelte udvalg at beslutte, hvorvidt og hvorledes der skal følges op på driftsprojekter og hensigtserklæringer.

I denne sag fremlægges forslag til opfølgning på driftsprojekter og hensigtserklæringer på Børne- og Ungdomsforvaltningens område. 

Løsning

Budget 2013 blev vedtaget i BR den 4. oktober 2012. Budgettet indholder en række driftsprojekter og hensigtserklæringer under Børne- og Ungdomsudvalgets ressort, som Børne- og Ungdomsforvaltningen skal sikre eksekveres hurtigt og effektivt. 

Børne- og Ungdomsudvalget har den 21. 11.2012 besluttet, hvordan budgettet i 2013 til de nye driftsprojekter skal udmeldes (2012-136891).

Børne- og Ungdomsforvaltningen har efterfølgende i december 2012 gennemført budgetudmeldingen til alle ansvarlige enheder (institutioner, skoler, bydækkende aktiviteter, områder og centrale kontorer). Der er udsendt budgetvejledinger med beskrivelse af hvordan budgettet er sammensat og hvad midlerne skal anvendes til.  

Børne- og Ungdomsforvaltningen følger løbende op på anvendelsen af budgettet via regnskabsprognoserne i 2013, som fremlægges i udvalget i løbet af 2013. Det sikres således, at de økonomiske midler anvendes korrekt indenfor rammerne i budgettet.

Samtidig indgår der i budget 2013 en del hensigtserklæringer, som Københavns Kommune skal arbejde mod bliver implementeret. Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder både selv med hensigtserklæringerne og deltager også i en række samarbejder mellem forvaltningerne, som skal gennemføre hensigtserklæringerne.

I bilag 1 fremgår alle driftsprojekter og hensigtserklæringer.

For at sikre at Børne- og Ungdomsudvalget orienteres relevant og aktuelt - dels når driftsprojekterne og hensigtserklæringerne er eksekveret og dels hvis der opstår problemer ved eksekveringen undervejs - foreslår forvaltningen, at udvalget orienteres efter følgende model:

A) En del driftsprojekter og hensigtserklæringer eksekveres ved at budgettet udmeldes til de enheder, som skal implementere projektet. Midlerne udmeldes fra årets start og forvaltningen sikrer, at midlerne omsættes i de forudsatte driftsaktiviteter i løbet af året. F.eks. flere timer i skolen, graviditetsbesøg i sundhedsplejen, at der holdes åbent i sommerferien i daginstitutionerne m.v. Udvalget får ikke en yderligere særskilt opfølgning på disse driftsprojekter/hensigtserklæringer. I bilag 1 er disse kategoriseret som 'eksekveret' og har fået en grøn baggrundsfarve.

B) En del driftsprojekter og hensigtserklæringer eksekveres ved, at forvaltningen fremlægger konkrete indstillinger om udmøntning for Børne- og Ungdomsudvalget. Opfølgningen på disse sager følger således den beskrevne implementering i sagen. Børne- og Ungdomsudvalget får som udgangspunkt ikke en yderligere særskilt opfølgning på disse driftsprojekter. I bilag 1 er disse kategoriseret som 'konkret udvalgssag'. Hvis Børne- og Ungdomsudvalget har behandlet sagen på et udvalgsmøde, er datoen for udvalgsbehandlingen skrevet ind og baggrundsfarven er grøn. Hvis sagen først kommer på et senere udvalgsmøde er baggrundsfarven gul.

C) Den resterende del af driftsprojekterne og hensigtserklæringerne eksekveres først i løbet af året. Det omhandler f.eks. de driftsprojekter på undervisningsområdet, som først eksekveres fra august (i skoleåret 2013/2014) eller de hensigtserklæringer, hvor Økonomiforvaltningen vil indkalde forvaltningerne til drøftelser i løbet af året. Det indstilles, at der udarbejdes status på disse driftsprojekter og hensigtserklæringer i august 2013. I bilag 1  disse katerorieret som 'opfølgning i august'. Baggrundsfarven er gul. 

Børne- og Ungdomsforvaltningen har kontaktet de øvrige forvaltninger for at høre hvordan de vil følge op i løbet af 2013 med baggrund i Økonomiudvalgets beslutning 4. december. Ingen af de øvrige udvalg har p.t. taget beslutning om opfølgningen i 2013. Socialforvaltningen og Sundhedsforvaltningen har meddelt, at de forventer at præsentere deres udvalg for en opfølgning i forbindelse med regnskabsprognoserne. Teknik- og Miljøforvaltningen har meddelt, at de vil følge Økonomiforvaltningens hidtidige koncept.

Det er Børne- og Ungdomsforvaltningens vurdering, at det opfølgningskoncept som er præsenteret i denne indstilling er mindre ressourcekrævende og giver Børne- og Ungdomsudvalget en rettidig og dækkende opfølgning.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser. 

Videre proces

Forvaltningen fremlægger i august 2013 status for endnu ikke iværksatte driftsprojekter og hensigtserklæringer, jf. pkt. C) ovenfor. 


                  Else Sommer                  /Sti Andreas Garde

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top