Mødedato: 15.11.2012, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Medlemsforslag om 24 timers behandlingsgaranti til narkomaner

Indstilling og beslutning

Det foreslås,

1.      at Borgerrepræsentationen pålægger Socialforvaltningen at udarbejde forslag til politisk behandling om en 24-timers behandlingsgaranti til narkomaner. Udgifterne til garantien skal afholdes inden for Socialudvalgets egen budgetramme, og forslaget skal fremlægges inden udgangen af 4. kvartal 2012.

 (Det Konservative Folkeparti)

MOTIVERING 

Det Konservative Folkeparti ønsker, at Socialforvaltningen inden for egen ramme og inden udgangen af 4. kvartal 2012 fremkommer med en indstilling, der muliggør at stofmisbrugere kan komme i behandling indenfor 24 timer fra misbrugerens anmodning herom.

Under budgetforhandlingerne blev det af Socialforvaltningen oplyst, at en behandlingsgaranti årligt vil koste mellem 5 og 5,2 mio. kr., afhængig af om garantien bliver en ambulant behandling eller en døgnbehandling indenfor 24 timer.

Det Konservative Folkeparti ønsker, at en storby som København straks skal kunne tage imod en misbruger, der vil i behandling. Derfor skal en motiveret misbruger i København have mulighed for at komme i ambulant behandling og/eller døgnbehandling indenfor 24 timer.

I dag lever Københavns Kommune op til den nationale behandlingsgaranti på 14 dage – det bør København kunne gøre bedre. Behandlingsgaranti på 14 dage tildeler den rette behandling til borgeren og skaber afklaring af motivationen og en afstemning af forventninger til behandlingen.

Men Det Konservative Folkeparti ønsker at udnytte det momentum, der ligger i narkomanens motivation, samtidig med en kombineret udredning og behandling.

Det vil give øget brugertilfredshed – også fra de pårørendes side.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 15. november 2012

Et forslag fra Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Det Radikale Venstre om at henvise forslaget til behandling i Socialudvalget blev vedtaget uden afstemning.

 

 

Til top