Mødedato: 18.02.2013, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Direktionsbrev fra Deloitte vedrørende løbende revision for 2012

Se alle bilag
Forvaltningen kommenterer Deloittes direktionsnotat om den løbende revision vedrørende 2012 eksklusiv områder med statsrefusion.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager Deloittes direktionsnotat og forvaltningens bemærkninger hertil, til efterretning.

Problemstilling

Deloittes afrapportering af revisionen vedrørende 2012 sker gennem tre direktionsbreve, som alle forelægges Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Det drejer sig om direktionsbreve vedrørende løbende revision (denne sag), områder eksklusiv statsrefusion (forelægges i foråret 2013) og revision af områder med statsrefusion (forelægges i foråret 2013).  

De væsentligste kritikpunkter fra direktionsbrevene indgår i den samlede revisionsberetning for Københavns Kommune, der forelægges udvalget medio 2013.

I nedenstående figur er vist procestrin i tilknytning til regnskabet for 2012.

Figur 1. Revisionsrelaterede procestrin i tilknytning til regnskabet for 2012


Dette direktionsbrev, om den løbende revision, har til formål at opsummere de forhold, som er konstateret i forbindelse med Deloitte revision indtil nu, således at forvaltningen straks kan rette op på eventuelle kritisable forhold. Såfremt de påpegede forhold ikke rettes, vil disse kritikpunkter indgå i direktionsnotatet for områder eksklusiv statsrefusion, som ventes forelagt udvalget foråret 2013.  

Løsning

Vedrørende 2012 har Deloitte gennemgået en række revisionsområder herunder væsentligst ”Omkostningsdisponering og udbetalinger”. Deloitte anfører, at disse undersøgelser indtil videre ikke har givet anledning til nye anbefalinger/bemærkninger.

Forvaltningen finder det selvsagt glædeligt, at revisionen ved gennemgangen af 2012 indtil videre ikke har fundet kritisable forhold.

Vedrørende 3 ikke afsluttede observationer fra 2011 har Deloitte ingen bemærkninger, idet Deloittes opfølgning herpå enten ikke er afsluttet eller mest hensigtsmæssigt vil kunne ske ved gennem direktionsbrevet vedrørende områder eksklusiv statsrefusion, som forelægges udvalget i foråret 2013.

Disse 3 ikke afsluttede observationer fra 2011 omhandler forkert artskontering vedrørende løn, svagheder i foretningsgange/interne kontroller på lønområdet og forvaltningens budgetopfølgning. 

De 2 første forhold er rettet op ligesom Deloitte – efter få mindre tilrettelser – fandt forvaltningens budgetopfølgning veltilrettelagt og betryggende. På den baggrund forventer forvaltningen, at disse observationer også vil kunne afsluttes, når Deloitte følger op herpå.

For 2010 er der 1 ikke afsluttet observation vedrørende ”Omkostninger og risiko for fiktive eller uautoriserede transaktioner”. Denne observation meddeler Deloitte nu som afsluttet. Hermed må det antages, at Deloitte har vurderet, at de kontrolforanstaltninger, som Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har iværksat, med henblik på at forhindre ikke autoriserede betalinger af fakturaer, er fuldt tilstrækkelige.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Direktionsbrevene vedrørende områder med og eksklusiv statsrefusion ventes forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget her i foråret 2013. Revisionsberetningen – der indeholder de væsentligste kritikpunkter fra direktionsbrevene – forventes forelagt udvalget medio 2013. 

BILAG

  1. Deloittes direktionsnotat dateret 20. januar 2013 om løbende revision for 2012.

Morten Binder        /Thomas Thellersen Børner 

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning.
Til top