Mødedato: 21.02.2013, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Ekstern puljemiddelansøgning - re-new 2013 "The Big Picture" (BIFUK)

Re-new søger støtte til festival og konference "The Big Picture".

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Lars Graugaard på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen

Problemstilling

På vegne af re-new - forum for digital kunst søgte Lars Graugaard den 21. januar 2013 om kr. 50.000 i støtte til konferencen og festivalen re-new 2013 - "The Big Picture".
Arrangementet finder sted i PB43, Prismen og Kvarterhuset den 28. oktober-3. november 2013. Festivalen søger at skabe enestående og nye forbindelser mellem digital teknologi og kunstnerisk handling. Udover koncerter, udstilling og installationer, vil der være offentlig adgang til en række workshops og forelæsninger, der beskæftiger sig med mødet mellem kunst, teknologi og forskning.

En bred vifte af samarbejdspartnere fra kunst-, musik-, design-, uddannelses- og forskningsverdenen deltager i projektet.
Ansøger har været i dialog med Prismen omkring et samarbejde.

Lokaludvalget ansøges om midler til de direkte lokalforankrede aktiviteter. Dvs arrangementer der er åbne for offentligheden i Prismen, Kvarterhuset og PB 43. Det samlede budget er på kr. 489.990. Udgifterne forventes finansieret ved fondsansøgninger, sponsorater samt billetindtægter og deltagergebyrer.

BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet ansøgningen på sit møde den 5. februar 2013. Det er et innovativt og samtidig velfinansieret projekt, hvor der indgår mange veletablerede samarbejdspartnere. Det er dog vanskeligt ud af projektbeskrivelsen præcist at se, hvordan projektet kommer borgerne i Amager Øst til gavn. Vi kan derfor ikke på det foreliggende grundlag støtte projektet og ønsker derfor gennem en kontakt med ansøger, en bedre og mere deltaljeret beskrivelse af projektet.

Ansøger har efterfølgende fremsendt yderligere materiale om projektets konkrete indhold.

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Lars Graugaard på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen

Økonomi

Der er søgt om kr. 50.000 af 2013-puljemidlerne.

Beslutning

Ole Pedersen mente at det supplerende materiale der var blevet fremsendt, bekræftede formodningen om at der var tale om et spændende projekt, som han gerne ville støtte. Randi Sørensen var enig i dette og foreslog, at projektet støttes med det ansøgte beløb, kr. 50.000.

Lokaludvalget stemte om forslaget.
For at tildele støtte på kr. 50.000 stemte flg. 13 personer: Casper Mortensen, Karl Vogt-Nielsen, Käte Hommelgaard, Rune Solvang,
Michael Bagge Kuehn, Hans Jørgen Møller, Martin Hein, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Martin Duus, Anne Duus og Ole Pedersen.
Ingen stemte imod at tildele støtte.
Flg. 5 personer undlod at stemme: Steen Olesen, Ib Wendrup, Erik Hauerberg, Jens William Grav og Ole Meldgaard.

Projektet støttes således med en underskudsgaranti på kr. 50.000.
Til top