Mødedato: 27.02.2020, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Medlemsforslag om ressortoverflytning af sociale projekter

Medlemsforslag

Det foreslås,

  1. at Borgerrepræsentationen pålægger Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Socialforvaltningen med eventuel inddragelse af andre relevante forvaltninger at udarbejde forslag til flytning af fem lokalt forankrede indsatser fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen til Socialforvaltningen, som beskrevet nedenfor i motiveringen.

(Stillet af Det Konservative Folkeparti)

Motivering

Det har vist sig at fem konkrete projekter reelt er sociale programmer for personer langt væk fra arbejdsmarkedet og ikke reelt beskæftigelsesprojekter.

Det drejer sig om indsatserne: Settlementet, Opzoomerne, SydhavnsCompagniet, Send Flere Krydderier/Indvandrer Kvindecentret og Hans Knudsen Instituttet – HKI.

Det er anvendt store tocifrede millionbeløb på de fem projekter, men uden reelt at skabe reelle og varige arbejdspladser. 

I dag udøver disse lokalt forankrede tilbud en stor indsats for de mest udsatte borgere i København. En meget grundlæggende, solid og betydningsfuld indsats for nogle af Københavns mindst ressourcefulde borgere. Indsatsen har mere karakter af socialt arbejde end en egentlig beskæftigelsesindsats. Dette understreges bl.a. af udmeldinger fra netop flere af de lokalt forankrede tilbud.

Vi ønsker derfor at overflytte indsatsen i fem lokalt forankrede tilbud fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (BIF) til Socialforvaltningen (SOF). 

En sådan flytning kræver en ændring af styrelsesvedtægten og skal godkendes ved to behandlinger i Borgerrepræsentationen.

Med dette forslag ønsker vi, at BIF og SOF med inddragelse af eventuelle andre relevante forvaltninger undersøger, hvordan en sådan flytning kan ske og fremlægger et forslag, der beskriver dette.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 27. februar 2020

Medlemsforslaget blev taget af dagsordenen ved mødets start.

Til top