Mødedato: 18.12.2019, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

B-sag: Høringssvar om lokalplan for Dokøen

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte et høringssvar om "Holmen II tillæg 5 - forslag til lokalplan, kommuneplantillæg og miljørapport", der skal muliggøre anlæg af park på Dokøen og fastlægge en ny placering for parkering til Operaen.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg godkender høringssvaret om lokalplanen for Dokøen, der fremgår af løsningsafsnittet.

Problemstilling

Teknik- og Miljøudvalget sendte den 11. november 2019 "Holmen II tillæg 5 - forslag til lokalplan, kommuneplantillæg og miljørapport" i offentlig høring på Bliv Hørt-portalen med svarfrist den 6. januar 2020.

Dokøens ejer ønsker at forbedre forholdene omkring Operaen, hvor dele af den gældende lokalplan, der blev vedtaget i forbindelse med planlægning af Operaen, aldrig er blevet realiseret. Den oprindeligt midlertidige parkering under Dokøens fredede kraner på Nordøen nedlægges, og der etableres i stedet en permanent parkeringsløsning under terræn på Sydøen. Over det nye p-anlæg ønsker ejeren at etablere en privatejet, offentligt tilgængelig park som et supplement til havnens øvrige rekreative rum. Projektet indebærer en udvidelse af den sydlige del af Dokøen.

Den gældende lokalplan giver mulighed for at opføre to karréer på Sydøen samt én karré og et mindre byggeri på Nordøen, med blandet bolig og erhverv. Byggeretten på Sydøen, inkl. de medfølgende parkeringspladser til byggeretten, vil med kommuneplantillægget og lokalplantillægget blive fjernet for at give plads til parken. Den eksisterende byggeret på Nordøen bevares.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget sender følgende høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen:

"Teknik- og Miljøudvalget sendte den 11. november 2019 "Holmen II tillæg 5 - forslag til lokalplan, kommuneplantillæg og miljørapport" i offentlig høring på Bliv Hørt-portalen med svarfrist den 6. januar 2020.

Christianshavns Lokaludvalg mener, at den offentligt tilgængelig park på Dokøen, som ejeren har præsenteret, er en god løsning. Det synspunkt gik igen, da lokaludvalget den 21. november 2019  var vært for et borgermøde om lokalplanforslaget sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen. Se referatet af borgermødet i bilaget. 

Lokaludvalget er betænkelig ved transport til og fra byggepladsen i anlægsperioden og foreslår, at transporten i hovedsagen sker ad søvejen.

Hvis det besluttes, at kørsel af byggemateriale til byggepladsen skal ske med lastbiler, beder vi om, at man i god tid i forvejen redegør for, af hvilke gader, der køres, hvor tit det forventes at ske, på hvilke tidspunkter af døgnet osv., så christianshavnerne er oplyst om, hvad der skal ske. Endvidere beder vi om, at man undervejs holder informationsmøder om status på projektet samt sørger for, at folk bliver oplyst om, hvor de skal klage over gener i anlægsperioden.

Lokaludvalget er også betænkelig ved trafikken til og fra parkeringskælderen under Dokøen, når den er taget i brug. Dels forudser vi problemer med ned- og opkørsel til parkeringskælderen i spidsbelastningsperioder og dels er der i forvejen et hårdt trafikalt pres på Danneskiold-Samsøes Allé og Prinsessegade. 

Lokaludvalget har for tiden en god dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen om en løsning på trafikken i de to gader, men der må gerne snart foreligge politiske løsninger på trafikproblemerne, som tager udgangspunkt i, at Christianshavn er et beboelsesområde.

Med venlig hilsen

Poul Cohrt,
formand"

 

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt høringssvaret, lægger sekretariatet det på Bliv Hørt-portalen.

 

Beslutning

Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Jens B. Sørensen om, at næstsidste afsnit erstattes af følgende tekst: "Lokaludvalget anser den normale trafikløsning med ned- og opkørsel fra Fabirksmestervej for acceptabel, mens de ca. 80 tilfælde af spidsbelast om året, hvor Galionsvej forventes taget i brug ved frakørsel, kræver bedre afmærkning og beskyttelse af cyklister og gående på Galionsvej."

 

Lokaludvalget godkendte høringssvaret om lokalplanen for Dokøen, der fremgår af løsningsafsnittet, med det tiltrådte ændringsforslag, idet formanden blev bemyndiget til at foretage en redaktionel rettelse.

 

Til top