Mødedato: 30.01.2020, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: I Balance

Børnekulturhus Ama'r søger støtte til et huskunstnerprojekt.

Indstilling

Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

1) at lokaludvalget på baggrund af indstilling fra BIFUK-arbejdsgruppen afsætter en underskudsgaranti på 10.000 kr. til ”I Balance”

Problemstilling

På vegne af Børnekulturhus Ama'r har Line Fog søgt om 10.000 kr. i støtte til ”I Balance”.

Der er tale om et huskunstnerprojektet som gennemføres i samarbejde mellem Børnekulturhus Amar, lokale skoler og udstillingsstedet A. Petersen Collection & Craft på Kløvermarksvej. Projektet forløber i foråret 2020 med afsluttende udstilling i Børnekulturhuset omkring maj.

Otte skoleklasser (5.-8. klasse) fra Amager besøger det lokale udstillingshus og værksted A. Petersen. Her vil en fællesudstilling af møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen og grafiker og kunstner Leise Dich Abrahamsen, der med hver sit medie (træ og grafik) arbejder sammen i et legende univers, hvor begrebet balance indgår, danner grundlag og inspiration for det videre forløb.

På skolerne og i Børnekulturhus Ama’r laver de to kunstnere, Arkitekt Julie Dufour og Designer Charlotte Carstensen, workshops med børnene. Projektet afsluttes med en interaktiv udstilling, hvor børn og voksne selv kan eksperimentere med balance og byggeri med de bygge-elementer, børnene har lavet og med udgangspunkt i de grafiske tryk, der er blevet produceret.

Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på 122.000 kr. Statens Kunstfond har bevilget 91.500 kr. via huskunstordningen. Der søges 10.000 kr. fra hvert af de to Lokaludvalg, og egenfinansiering udgør 10.500 kr.

Løsning

BIFUK-arbejdsgruppen har drøftet ansøgningen og indstiller, at projektet støttes med en underskudsgaranti på 10.000 kr.

Det er et spændende, tværgående projekt, der kommer mange lokale børn til gode. BIFUK finder det positivt, at børn får mulighed for at stifte bekendtskab med håndværk og deltage i et projekt, der appellerer til deres kreative sans. Desuden foregår projektet i en ny del af Amager Øst.  

Økonomi

Der er søgt om 10.000 kr. af 2020-puljemidlerne.

Arbejdsgruppen har indstillet, at der bevilliges en underskudsgaranti på 10.000 kr.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 1. august 2020.

Beslutning

Martin Hein erklærede sig inhabil og forlod salen under behandlingen af punktet.

Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Projektet støttes med en underskudsgaranti på 10.000 kr. af 2020 puljemidlerne.

Til top