Mødedato: 26.02.2020, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

B-sag: Medlemsforslag om trafik til Ørkenfortet

Se alle bilag

Christianshavns Lokaludvalg skal drøfte og godkende et brev til teknik- og miljøborgmesteren som opfølgning på referatet fra mødet den 13. november 2019 med hende.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Christianshavns Lokaludvalg godkender brevet til teknik- og miljøborgmesteren om trafik til Ørkenfortet, som fremgår af medlemsforslaget fra lokaludvalgsmedlem Jens Eskildsen, der er refereret i afsnittet "Problemstilling". 
  2. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter, om det har andre kommentarer og spørgsmål vedr. referatet af lokaludvalgets møde den 13. november 2019 med teknik- og miljøborgmesteren.
    I givet fald:
  3. at Christianshavns Lokaludvalg bemyndiger ham til sende teknik- og miljøborgmesteren de kommentarer og spørgsmål vedr. referatet, som lokaludvalget måtte komme med i  mødet den 26. februar 2020.

 

Problemstilling

Medlemsforslag fra Jens Eskildsen:

"Jeg foreslår, at lokaludvalget skriver følgende til teknik- og miljøborgmesteren om referatet af lokaludvalgets møde med hende den 13. november 2019:

Tak for, at du mødtes med repræsentanter for lokaludvalget den 13. november.2019. Lokaludvalget har modtaget din mail af 31. januar 2020, hvor du følger op på vore spørgsmål på mødet.

Lokaludvalget har dog følgende spørgsmål til dit svar:

1. Supplerende svar ønskes:

 I dit oplæg til mødet spurgte du om:

”Har I gader/områder i Jeres lokalområde, hvor I kunne have ønske om begrænset trafik, bilfrie gader eller lign? Har I steder, hvor I oplever trafikal usikkerhed eller tryghed?”

Nærområdet omkring Christians Kirke (Strandgade syd, Nicolai Eigtveds Gade, Johan Semps Gade samt Wildersgade og Ovengaden neden Vandet) blev foreslået som et område, hvor trafikken bør begrænses. Konkret blev du bedt om at medvirke til:

  • At byggepladstrafikken til Ørkenfortet ikke kører ind og vender i eller kører gennem nærområdet
  • At taxaer (primært 4X35 og Flextrafik) ikke fortsat bruger nærområdet som vente- og holdeplads
  • At nærområdet friholdes for alle typer af trafik til og fra det kommende hotel i Ørkenfortet.

Lokaludvalget imødeser dit supplerende svar på dette.

2. Øvrige bemærkninger til dit referat af 31. januar 2020:

  1. Det fremgår blandt andet af dit referat:

     

    ”Jeg lovede at sende jer byggetilladelsen til Ørkenfortet. Byggetilladelsen blev først givet kort før jul, og den skulle gerne være blevet sendt til lokaludvalgsmedlem Jens Eskildsen den 16. januar 2020 pba. en aktindsigtsanmodning fra hans side. I må endelig sige til, hvis han/I endnu ikke har modtaget den”:

     

    Det var ikke, hvad der blev aftalt! Du blev spurgt om:

     

    ”Er der givet endelig byggetilladelse til indretning af hotel i Ørkenfortet”?

     

    Du lovede at undersøge dette, hvilket også fremgår af dit svar. Men det skal samtidig bemærkes, at du omtaler en privat sagsakt fra Jens Eskildsen i din mail. Lokaludvalget anser dette for et privatretligt anliggende og som anses at være omfattet af offentligt ansattes tavshedspligt.

3. Afsluttende bemærkninger

Lokaludvalget imødeser dine supplerende svar på de nævnte spørgsmål. Du skal se spørgsmålene i sammenhæng med din slutbemærkning i din mail af 31. januar 2020: ”Lad os fortsætte dialogen.""

 

Det omtalte referat ses i bilaget.

 

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget godkender brevet til teknik- og miljøborgmesteren, der ses ovenfor.

Andre kommentarer eller spørgsmål fra lokaludvalget til referatet af lokaludvalgets møde den 13. november 2019 med teknik- og miljøborgmesteren tages med i brevet.

Økonomi

Intet

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt brevet, sender sekretariatet det til teknik- og miljøborgmesteren. 

Beslutning

  1. Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Jette Philipen om at bemyndige formanden til at formulere sidste sætning under "2. Øvrige bemærkninger til dit referat af 31. januar 2020" i bløde vendinger.

    Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Erik Rasmussen om, at bemærkningerne under "1. Supplerende svar ønskes" erstattes med lokaludvalgets bemærkninger om trafikken i høringssvaret vedr. lokalplanforslaget for Ørkenfortet. 
                       
    Lokaludvalget godkendte brevet til teknik- og miljøborgmesteren om trafik til Ørkenfortet, som er refereret i afsnittet "Problemstilling", med de tiltrådte ændringsforslag.                                                                                                                                                                          
  2. Lokaludvalget havde ikke andre andre kommentarer og spørgsmål vedr. referatet af lokaludvalgets møde den 13. november 2019 med teknik- og miljøborgmesteren.
Til top