Mødedato: 12.03.2020, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

B-sag: Evaluering af Nyt Bynet i Indre By

Inde By Lokaludvalg skal beslutte at gennemføre en borgerpanelundersøgelse om Ny Bynet og følger op på undersøgelsesresultaterne med et borgermøde, hvor borgerne gives mulighed for komme med ris, ros og forslag til forbedringer af Bynettet. 

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 20.000 kr. til et borgermøde, hvor Nyt Bynet i Indre By evalueres. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
  2. at Indre By Lokaludvalg gennemfører en borgerpanelundersøgelse om Nyt Bynet som oplæg til borgermødet.
  3. at Indre By Lokaludvalg senest i mødet den 8. oktober 2020 drøfter resultaterne af borgerpanelundersøgelsen og af borgermødet.

Problemstilling

I mødet den 15. august 2019 besluttede lokaludvalget at stå for borgerdialog om Nyt Bynet inden for det første år, det er etableret. Der blev ikke afsat penge til borgerdialogen.

Da Cityringen åbnede den 29. september 2019 med 17 nye metrostationer, blev antallet af store skiftesteder forøget fra 7 til 17. Derfor skulle busserne bindes tæt sammen med nye og eksisterende metrolinjer og tog i en sammenhængende organisme. Dette fremgik af hjemmesiden  dinoffentligetransport.dk.

Det kaldes Nyt Bynet. Nyt Bynet betyder, at busserne kører til nye stationer og derfor også ad nye veje i forhold til tidligere. Nyt Bynet består af A, C – og S-busserne samt de almindelige gule busser.

Nyt Bynet trådte i kraft 13. oktober 2019.

Nordhavnsmetroen åbner den 28. marts 2020, hvilket medfører omlægninger af buslinjer jf. en anden sagen på dagsordenen for lokaludvalgets møde den 12. marts 2020.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget gennemfører en borgerpanelundersøgelse om Ny Bynet og følger op på undersøgelsesresultaterne med et borgermøde, hvor borgerne gives mulighed for komme med ris, ros og forslag til forbedringer af Bynettet. Efterfølgende drøfter lokaludvalget, hvad der kom ud af initiatriverne og hvordan det skal følge op.

I mødet den 15. august 2019 udpegede lokaludvalget Hans-Henrik T. Ohlsen til at planlægge og gennemføre borgerdialogen i samarbejde med Byudviklingsgruppen og sekretariatet. 

Økonomi

Det foreslås, at der afsættes 20.000 kr. til et borgermøde om Nyt Bynet. Der vil være udgifter til lokaleleje, forplejning og annoncering.

Videre proces

Borgerpanelundersøgelsen og borgermødet gennemføres senest i september 2020, så lokaludvalget kan drøfte resultaterne af initiativerne senest i mødet den 8. oktober 2020.

Beslutning

Lokaludvalgets møde den 12. marts 2020 blev aflyst.
Til top