Mødedato: 12.03.2020, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Høringssvar om ny badezone ved Ofelia Plads

Se alle bilag
Indre By Lokaludvalg skal beslutte et høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen om ny badezone ved Ofelia Plads.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg godkender høringssvaret til Teknik- og Miljøforvaltningen om ny badezone ved Ofelia Plads, der fremgår af løsningsafsnittet.

Problemstilling

I perioden 17. februar-16. marts 2020 har Teknik- og Miljøforvaltningen offentlig høring på Bliv Hørt-portalen om et forslag om at etablere en badezone på den nordlige side af Kyssetrappen ved Ofelia Plads. Kultur- og Fritidsforvaltningen står bag forslaget.

En badezone er en let badefacilitet med åbent for badning året rundt. Den er gratis at benytte og åben 24/7, 365 dage om året. Det betyder, at badezonen er i vandet hele året og ikke tages op om vinteren.

Der er umiddelbart to mulige løsninger (se kortene i bilaget):

  1. En badezone på tværs af hele bassinet foran Kyssetrappen, hvor der i dag bades intensivt om sommeren.
  2. En placering i hjørnet ved Ofelia Plads ved Hej Captain, som giver bedre plads til anløb af skibe ud for Admiral Hotel.

 

Løsning

Formanden foreslår følgende høringssvar:

"Indre By Lokaludvalg støtter Kultur- og Fritidsforvaltningens forslag om at etablere en badezone på den nordlige side af Kyssetrappen ved Ofelia Plads med følgende bemærkninger:

  • Vi foretrækker løsning 1. Der er plads til anløb af skibe længere mod nord, så lav gerne en badezone på tværs af hele bassinet foran Kyssetrappen. Der skal være god plads til de badende.
  • Badezonen skal lukke kl. 22. Dermed tages der hensyn til såvel beboerne i kvarteret og til gæsterne på Hotel Admiral. Samtidig sendes der et signal om, at Indre By går ned i tempo sidst på aftenen.
    Denne bemærkning skal ses i lyset af festlighederne ved havnebadet på Islands Brygge, som der med en lukketid for badet nu lægges en dæmper på.
    Bemærkningen skal selvsagt også ses i lyset af problemerne med nattelivet i i gaderne i dele af Indre By.
  • Spørgsmålet om, hvornår badezonen skal åbne om morgenen, må komme an på en forhandling med Hotel Admiral. Lokaludvalget foreslår kl. 6 i sommerhalvåret og ved solopgang i vinterhalvåret.
  • Vi foreslår, at Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen herefter indleder en proces, der skal føre til etablering af en badezone ud for Bornholmerknasten på hjørnet af Havnegade-promenaden og Christian IV's Bro.

Med venlig hilsen

Bent Lohmann,
formand"

 

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har besluttet høringssvaret, lægger sekretariatet det på Bliv Hørt-portalen.

Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at badezonen forventes anlagt efter EM  i fodbold, dvs. efter den 12. juli 2020.

 

Beslutning

Lokaludvalgets møde den 12. marts 2020 blev aflyst.
Til top