Mødedato: 20.06.2019, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

A-sag: Beslutning om puljeansøgninger

Vanløse Lokaludvalg skal drøfte og træffe beslutning om bevilling af midler fra Vanløsepuljen for 2019.

Indstilling

Formanden indstiller på baggrund af puljegruppens drøftelser, at Vanløse Lokaludvalg:       

  1. Støtter med 19.450 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: Ældredagen 
  2.  Giver afslag til ansøgningen: Oplev en 3-dages rundtur på Bornholm
  3.  Støtter med 20.000 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: En Sommerdag på Bellahøj
  4. Støtter med 5.600 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: Adventskirkens sommerudflugt for seniorer i Vanløse
  5. Drøfter og tager beslutning om ansøgningen: Litteraturevents på Kulturstationen 2. halvår 2019
  6. Støtter med 3.000 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: Hiv og Sving 2. halvår 2019
  7.  Støtter med 20.000 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: Racersneglen Robert - en ny slags børneteater
  8.  Støtter med 10.000 kr. som en underskudsgaranti til ansøgningen: Høstfest 
  9.  Giver afslag til ansøgningen: Familievenlig orkesterkoncert med medv. lokale børn

Problemstilling

1. Arbejdsgruppen Ældredagen: Ældredagen 2019

Ældredagen samler seniorer i Vanløse og Brønshøj-Husum til et fælles arrangement med ca. 45 stande. I løbet af dagen vil der udover de mange stande være underholdning med jazz og en række forskellige foredrag. Ansøgeren forventer 700-800 deltagere. Der søges om 19.450 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges 19.450 kr., da lokaludvalget vægter dialogskabende og netværksdannende aktiviteter. Støtten gives som en underskudsgaranti.

2. Seniorklubben Vanløse: Oplev en 3-dages rundtur på Bornholm

Seniorklubben Vanløse arrangerer en 3-dages tur til Bornholm for seniorer i Vanløse. Deltagere vil i løbet af turen rejse rundt på Bornholm og opleve øens seværdigheder. Deltagerne betaler selv for mad og indlogering, men søger om at få dækket udgifter til busturen. Der søges om 8.500 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet gives afslag på grund af prioritering af økonomiske midler.

3. Musikforeningen En Sommerdag: En sommerdag på Bellahøj 2019

En sommerdag på Bellahøj er en lokal musikfestival, der samler publikum fra Vanløse, Brønshøj-Husum og Bispebjerg. Festivalen forventes at tiltrække 800-1000 publikummer, og det er ambitionen at tilbyde musikoplevelser for hele familien. Der søges om 20.000 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges 20.000 kr. øremærket til følgende udgiftsposter Børnekoncert, Lydanlæg samt Lokaleleje, da lokaludvalget vægter netværksdannede aktiviteter, der styrker samarbejdet på tværs af kultur, alder og etnicitet. Støtten gives som en underskudsgaranti.

4. Adventskirken: Adventskirkens sommerudflugt for seniorer i Vanløse

Adventskirkens årlige sommerudflugt for seniorer går i år til Frederiksborg Slot for at se udstillingen Dannebrog. Målet med udflugten er at styrke relationer mellem ældre i Vanløse og omegn. Arrangøren forventer ca. 50 deltagere. Der søges om 6.600 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges 5.600 kr. øremærket til følgende udgiftsposter Entré til Frederiksborg Slot og Rundvisning på særudstillingen, da lokaludvalget vægter netværksdannede aktiviteter, der styrker samarbejdet på tværs af kultur, alder og etnicitet. Den reducerede bevilling begrundes med prioritering af økonomiske midler. Støtten gives som en underskudsgaranti.

5. Kulturstationen Vanløse: Litteraturevents på Kulturstationen Vanløse 2. halvår 2019

Projektet dækker over en række litteraturevents på Kulturstationen Vanløse med formål at skabe en levende litteraturscene og et levende litteraturfællesskab i Vanløse. Dette skal inspirere vanløseborgerne og skabe grundlag for debat, dialog og kreativitet borgerne imellem. Der søges om 21.000 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen har ikke udarbejdet en indstilling til denne ansøgning, da puljegruppen ønskede at blive oplyst i forhold til, hvem og hvilke type forfattere, der vil deltage i projektets forfatterarrangementer. Puljegruppen har bedt sekretariatet om at indhente de efterspurgte oplysninger til puljegruppen, således at lokaludvalget kan drøfte og tage beslutning om ansøgningen på det ordinære  møde.

6. Kristmundur Kunoy: Hiv og Sving 2. halvår 2019

Hiv og Sving er et spillemandsorkester bestående af pt. 10 medlemmer, som den første tirsdag i hver måned holder en åben koncert på Kulturstationen, hvor alle er inviteret. Hiv og Sving har spillet sammen i 36 år, og i de sidste par sæsoner har der deltaget mellem 20-30 til hver koncert. Der søges om 3.000 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges ansøgte 3.000 kr., da lokaludvalget vægter dialogskabende og netværksdannende aktiviteter i Vanløse. Støtten gives som en underskudsgaranti.

7. Lone Wernblad: Racersneglen Robert - en ny slags børneteater

Ansøgningen dækker over udvikling, opsætning og afvikling af børneteaterstykket Racersneglen Robert. Med forestillingen udforskes bl.a. grænserne for, hvor meget voksenstyring, børneteaterforestillinger behøver. Projektet løber over fire uger med forberedelse, workshop med børn og forestillinger. Der søges om 30.000 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges 20.000 kr. øremærket til følgende udgiftsposter Materialer til scenografi og kostumer, Fotos fra forestilling og processen, Video fra forestilling og processen samt PR for forestillinger, da lokaludvalget vægter netværksdannede aktiviteter. Den reducerede bevilling begrundes med prioritering af økonomiske midler. Støtten gives som en underskudsgaranti.

8. Maibrit Jürs: Høsfest

Damhusengens Skoles Elev- og Forældreforening (DEFF) holder for 5. år Høstfest på Damhusengens Skole. Til høstfesten vil der være boder med mad/drikke, aktiviteter og konkurrencer, som elever og forældre fra skolen vil stå for. Festen er åben for alle, og arrangøren forventer 1.500-2.000 deltagere. Der søges om 15.700 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet bevilges 10.000 kr., da lokaludvalget vægter dialogskabende og netværksdannende aktiviteter. Den reducerede bevilling begrundes med prioritering af økonomiske midler. Støtten gives som en underskudsgaranti.

9. NS Koncertforening: Familievenlig orkesterkoncert med medv. lokale børn

Ansøgningen dækker over en festlig efterårskoncert med Kirkebjerg Skole, Nordiske Simfonietta og GS Mandskor. To skoleklasser inddrages i projektet med undervisningsforløb, som udmunder i, at klasserne optræder sammen med orkestret foran et større publikum. Der søges om 39.700 kr.

Puljegruppens indstilling og begrundelse: Puljegruppen indstiller, at projektet gives afslag på grund af prioritering af økonomiske midler.

Løsning

Vanløse Lokaludvalg drøfter projekterne og puljegruppens indstillinger samt træffer beslutning om bevilling af midler fra Vanløsepuljen.

Økonomi

Der søges samlet om 163.950 kr.

Der indstilles for 78.050 kr.

Videre proces

Sekretariatet sørger for, at alle ansøgere, der bevilges støtte, modtager et tilsagnsbrev med de betingelser, der skal overholdes for, at støtten kan udbetales. Alle ansøgere, der får afslag på støtte, modtager et afslagsbrev med begrundelsen for afslaget.

 

/Bent Christensen

Beslutning

1. Vanløse Lokaludvalg besluttede at bevilge 19.450 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: Ældredagen.

2. Kaj Lorenzen erklærede sig inhabil og var ikke til stede under sagens behandling.
Vanløse Lokaludvalg stemte om indstillingen til afslag:
For: 13 stemmer
Imod: 2 stemmer
Undlod: 1 stemme

Vanløse Lokaludvalg godkendte indstilling til afslag.

3. Vanløse Lokaludvalg besluttede at bevilge 20.000 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: En Sommerdag på Bellahøj.

4. Hanne Larsen erklærede sig inhabil og var ikke til stede under sagens behandling.
Vanløse Lokaludvalg stemte om indstillingen til bevilling:
For: 13 stemmer
Imod: 2 stemmer
Undlod: 1 stemme

Vanløse Lokaludvalg godkendte indstilling til bevilling af 5.600 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: Adventskirkens sommerudflugt for seniorer i Vanløse.

5. Vanløse Lokaludvalg besluttede at udskyde beslutning om projekt: Litteraturevents på Kulturstationen 2. halvår 2019, og bede Kulturstationen udspecificere, hvem der kommer til de enkelte arrangementer, og hvad de koster i honorar, samt at spørge KFU, om kulturhusene har budgetter til selvstændige aktiviteter, og hvad de i så fald er.

6.Vanløse Lokaludvalg besluttede at bevilge 3.000 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: Hiv og Sving 2. halvår 2019.

7. Vanløse Lokaludvalg besluttede at bevilge 20.000 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: Racersneglen Robert - en ny slags børneteater.

8. Vanløse Lokaludvalg besluttede at bevilge 10.000 kr. i 2019-puljemidler som underskudsgaranti til projekt: Høstfest.

9. Vanløse Lokaludvalg godkendte indstilling til afslag til projekt: Familievenlig orkesterkoncert med medvirkende lokale børn.

Til top