Mødedato: 12.09.2019, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Tiltag mod overturisme

Se alle bilag
Indre By Lokaludvalg skal bemyndige formanden til at skrive til erhvervsministeren, at der bør udarbejdes en national strategi for turisme, som hindrer overturisme i København.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg bemyndiger ham til at skrive til erhvervsministeren, at der bør udarbejdes en national strategi for turisme, som hindrer overturisme i København.


  2. at Indre By Lokaludvalg bemyndiger ham til at tage initiativer og afdække muligheder for at få en samtale mellem borgere og politikere i gang om, hvad vi vil med turismen.

 

Problemstilling

Såvel Lonely Planet som EU peger på, at København lider under overturisme. Se bilagene.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget bemyndiger ham til at skrive til erhvervsministeren, at der bør udarbejdes en national strategi for turisme, som hindrer overturisme i København.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Erhvervsministerens svar kan eventuelt indgå i lokaludvalgets høringssvar vedr. forslaget til kommuneplan, som lokaludvalget skal beslutte den 10. oktober 2019.

Den 16. september 2019 er Indre By Lokaludvalg vært for et fællesmøde for byens lokaludvalg om turismen i København. Wonderful Copenhagen præsenterer turismeanalysen 10xCopenhagen.

Beslutning

  1. Lokaludvalget bemyndigede formanden til at skrive til erhvervsministeren, at der bør udarbejdes en national strategi for turisme, som hindrer overturisme i København.


  2. Lokaludvalget bemyndigede formanden til at tage initiativer og afdække muligheder for at få en samtale mellem borgere og politikere i gang om, hvad vi vil med turismen, herunder initiativer i forhold til ønsket om at sprede turismen til resten af Storkøbenhavn og Region Hovedstaden.
Til top