Mødedato: 28.02.2019, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Fremsendelse af skriftlig henvendelse: Prioriteringer til overførselssag 2018/2019

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller,

1. at lokaludvalget drøfter og vedtager bilagte udkast til fremsendelse af skriftlig henvendelse om prioriteringer til overførselssag 2018/2019.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen kan i slutningen af et budgetår overfører uforbrugte midler til det kommende budgetår, det sker typisk ved den såkaldte overførselssag. Overførselssagen for 2018/2019 forventes behandlet af Borgerrepræsentationen ultimo marts.

Amager Øst Lokaludvalg har praksis for, at indmelde ønsker til overførselssagen, som lokaludvalget mener skal prioriteres i Amager Øst bydel. Ønskernes sendes typisk til de politiske partier via medlemssekretærerne, offentliggøres gennem lokaludvalgets kommunikationsplatforme samt og synliggøres gennem andre relevante kanaler.     

Økonomiaftalen mellem regeringen og kommunerne medfører et loft over kommunernes anlægs- og serviceudgifter. Københavns Kommune skal således overholde en fastlagt ramme for udgifter til anlæg og service. Det har bl.a. medført at en række anlægsprojekter er blevet udskudt eller sat i bero. Herunder Sundby Områdefornyelse. Anlægs- og serviceloftet gælder også i forhold til overførselssagen.

Løsning

De faste arbejdsgrupper har på deres møder i februar 2019 drøftet prioriteringer i forhold til overførselssagen. I den forbindelse er nedenstående projekter forslået som Amager Øst Lokaludvalgs prioriteringer til overførselssagen.

Den cyklende musikskole

Det foreslås at der på overførselssagen findes ca. 150.000 kr. til at sikre at projektet Den Cyklende Musikskole kan videreføres og eksisterende samarbejdsrelationer fastholdes uafhængigt af fremtiden for indsatsen "Mere Musik til Byens Børn"

Naturcenter Amager Strand

Det foreslås at der på overførselssagen findes midler til at viderefører forsøg med udvidet åbningstid for Naturcenter Amager Strand, således at der er åbent alle ugens dage.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

På baggrund af lokaludvalgets beslutning vil Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg offentliggøre en samlet liste over lokaludvalgets prioriteter samt fremsende en samlet henvendelse til de politiske partier i Borgerrepræsentationen via medlemssekretærerne.

 

Beslutning

Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Det bilagte udkast til brev fremsendes til Borgerrepræsentationen.
Til top