Mødedato: 25.08.2016, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste samt udgiftsgodtgørelse 1. og 2. kvartal 2016

Se alle bilag
Denne indstilling omhandler erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse for 1. og 2. kvartal i 2016 for borgerrepræsentanternes deltagelse i aktiviteter omfattet af kommunestyrelseslovens § 16, stk. 1, litra f.

Indstilling

Indstilling om,

  1. at Borgerrepræsentationen tager til efterretning, at medlemmerne af Borgerrepræsentationen i 1. og 2. kvartal 2016 har deltaget i de aktiviteter, som er angivet i bilag 1, jf. kommunestyrelseslovens § 16, stk. 1, litra f, samt

  2. at Borgerrepræsentationen beslutter at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste til de medlemmer af Borgerrepræsentationen, som har valgt ordningen om erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for 2016, jf. bilag 2, og som har deltaget i de i bilag 1 nævnte aktiviteter, jf. kommunestyrelseslovens § 16, stk. 5.

    (Overborgmesteren)

Problemstilling

For at der kan udbetales udgiftsgodtgørelse samt erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af "andre nærmere angivne kommunale erhverv", er det en forudsætning, at Borgerrepræsentationen eller dennes udvalg konkret anmoder om, at der deltages i de pågældende aktiviteter, jf. kommunestyrelseslovens § 16, stk. 1, litra f.

Det er endvidere en forudsætning for at kunne at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, at Borgerrepræsentationen træffer beslutning herom. Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste kan alene udbetales til de medlemmer af Borgerrepræsentationen, som har valgt denne ordning for det pågældende år.

Borgerrepræsentationen traf den 6. februar 2014 (2014-0012517) en generel beslutning om at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af "andre nærmere angivne kommunale hverv" til de medlemmer, som er tilmeldt ordningen om erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, jf. kommunestyrelseslovens § 16, stk. 5. Disse aktiviteter omfatter deltagelse i forhandlinger med andre kommunale myndigheder eller med statslige myndigheder, repræsentativt arbejde, studieture, besigtigelser og borger-/orienteringsmøder.

Borgerrepræsentationen godkendte endvidere på sit møde den 17. juni 2015 "Rejseregler for Borgerrepræsentationens medlemmer".

Løsning

Mødeaktivitet, der berettiger til udgiftsgodtgørelse

Det følger af kommunestyrelseslovens § 16, stk. 10 -11, hvornår et medlem har krav på, eller af Borgerrepræsentationen kan tillægges ret til, udgiftsgodtgørelse herunder befordringsgodtgørelse og erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste.

Lov om kommunernes styrelse indeholder en udtømmende opregning af, hvilke aktiviteter, der giver ret til udgiftsgodtgørelse.

Bestemmelsen i kommunestyrelseslovens § 16, stk. 1, litra f vedrører andre kommunale hverv end møder, f.eks. deltagelse i forhandlinger med andre kommunale myndigheder eller regionale eller statslige myndigheder, repræsentativt arbejde, studieture, besigtigelser og borger- eller orienteringsmøder.

For at være berettiget til udgiftsgodtgørelse skal varetagelse af hvervet ske efter anmodning fra Borgerrepræsentationen eller dennes udvalg. Såfremt aktiviteten planlægges for udvalget eller Borgerrepræsentationen som helhed, skal deltagelsen ske efter anmodning fra Borgerrepræsentationen.

Med denne indstilling skal Borgerrepræsentationen tage til efterretning, at medlemmerne af Borgerrepræsentationen i 1. og 2. kvartal 2016 har deltaget i de aktiviteter, der er angivet i bilag 1 og dermed har ret til udgiftsgodtgørelse efter kommunestyrelseslovens § 16, stk. 10.

Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste
Der fremlægges med denne indstilling i bilag 1 en oversigt over de aktiviteter for 1. og 2. kvartal 2016, som med Borgerrepræsentationens godkendelse berettiger til erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Endvidere fremgår det af bilag 2, hvilke medlemmer af Borgerrepræsentationen, der har valgt ordningen vedrørende erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for 2016.

Med denne indstilling skal Borgerrepræsentationen beslutte at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste til de medlemmer af Borgerrepræsentationen, som har valgt denne ordning for 2016, jf. bilag 2, og som har deltaget i de i bilag 1 nævnte aktiviteter.

Økonomi

Indstillingen har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser. Økonomien er således indeholdt i budget 2016.

Udgifterne afholdes inden for Økonomiudvalgets budgetramme, såfremt beslutningen er truffet af Økonomiudvalget eller Borgerrepræsentationen. 

Udgifterne afholdes dog inden for de enkelte stående udvalgs budgetrammer, såfremt beslutningen om aktiviteten er truffet af et stående udvalg, eller når aktiviteten er planlagt af et stående udvalg og omfatter udvalget som helhed.

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 25. august 2016

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top