Mødedato: 25.01.2018, kl. 19:00
Mødested: ABC-Lokalet, Karens Minde, Wagnersvej 19

Støtteerklæring fra lokaludvalget til kulturhus i den nye kirke på Teglholmen

Se alle bilag
Kgs. Enghave Lokaludvalg skal beslutte, om lokaludvalget skal afgive en støtteerklæring til et kulturhus ved den nye kirke på Teglholmen.

Indstilling

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget vedtager en støtteerklæring til et kulturhus i den nye kirke på Teglholmen

 

Problemstilling

Den nye kirke indrettes, så der bliver et stort rum i stueetagen, der vil være velegnet til mange forskellige kulturelle aktiviteter. Selve kirken vil være på etagen ovenover dette rum. Menighedsrådet er gået i dialog med Skolen i Sydhavnen og med Kultur- og Fritidsforvaltningen, for den bedste udnyttelse af pladsen i kirken til andre formål end gudstjenester.

Menighedsrådet har rettet henvendelse til lokaludvalget med henblik på, at lokaludvalget giver en støtteerklæring til at få indrettet det ledige rum som kulturhus. Menighedsrådet vil gerne bruge støtteerklæringen, når der skal søges fondsmidler til færdiggørelse af kirken og indretning af kulturhuset.

Henvendelsen fra menighedsrådet er vedlagt som bilag.

Forretningsudvalget har holdt møde med menighedsrådet og indstiller, at lokaludvalget udarbejder en støtteerklæring med udgangspunkt i følgende ordlyd:

Støtteerklæring fra Kgs. Enghave Lokaludvalg til kulturhus i den nye kirke på Teglholmen:

Kgs. Enghave Lokaludvalg støtter, at der kommer et bredt udvalg af kulturtilbud til beboerne på Teglholmen og Sluseholmen. I øjeblikket er der næsten ingen tilbud til beboerne ud over nogle få cafeer og restauranter, og det ser heller ikke ud til, at udbuddet af kuturrelle tiltag bliver meget større i de kommende år. Selv hvis visionerne for Pladehallen realiseres, vil dette være for lidt til et område med omkring 16.000 indbyggere.

Lokaludvalget hilser derfor bestræbelserne for at få indrettet et kulturhus i den ledige stueetage i den kommende kirke på Teglholmen velkommen. Det foreslåede areal vil have plads til ca. 350 tilskuere ved f.eks. en koncert, og dette vil være et fint supplement til Sydhavnens eksisterende kulturhus på Karens Minde.

Kgs. Enghave Lokaludvalg er glade for, at menighedsrådet lægger op til, at kirkebygningen skal give plads til fællesskabet i hele bydelen og til alle bydelens beboere uanset religiøs orientering, og at kulturhuset på den måde bliver mangfoldigt og med et bredt spekter af forskellige tilbud.

Lokaludvalget bifalder derfor, at der indrettes et kulturhus i den nye kirke på Teglholmen.

 

 

 

Løsning

Lokaludvalget vedtager en støtteerklæring til et kulturhus i den nye kirke på Teglholmen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for lokaludvalget.

 

 

Beslutning

Lokaludvalget vedtog støtteerklæringen
Til top