Mødedato: 14.12.2017, kl. 19:00
Mødested: ABC-Lokalet, Karens Minde, Wagnersvej 19, 2450 Kbh SV

Ansøgninger til Kgs. Enghavepuljen 2018

Kgs. Enghave Lokaludvalg har modtaget 5 ansøgninger til Kgs. Enghavepuljen 2018 til afgørelse på dette møde i lokaludvalget.

Indstilling

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget tager stilling til ansøgningen fra Michael Christophersen om støtte til Tv-serie om Mandeklubben i Sydhavnen. Ansøgeren har søgt 25.000 kr.

2. at lokaludvalget støtter ansøgningen fra Ghadir Marjan om en designklub for børnefamilier med det fulde beløb. Ansøger har søgt om 4.000 kr.

3. at lokaludvalget støtter ansøgningen fra Sarah McNulty til projektet Vask Min Pels - et kunstprojekt på Sydhavn Station med det fulde beløb. Ansøgeren har søgt om 6.700 kr.

4. at lokaludvalget støtter ansøgningen fra Sydhavnens Unge Sejlere med 5.830 kr. Ansøgerne har søgt 6.830 kr.

5. at lokaludvalget meddeler afslag på ansøgningen fra Jakob Hunosøe vedrørende udsmykning af Ellebjerg Skole. Ansøger har søgt om 25.000 kr.

 

 

Problemstilling

Ansøgningerne er behandlet som følger:

 

Ansøger

Projektnavn

Beløb

Udvalg

Michael Christophersen

Tv-serie om Mandeklubben i Sydhavnen

25.000

KU ?

Ghadir Marjan

Designklub for børnefamilier

4.000

SU 4.000

Sarah McNulty

Vask min pels – kunstprojekt på Sydhavn Station

6700

KU 6700

Sydhavnens Unge Sejlere

Duelighedsbevis

6830

SU 5830

Jakob Hunosøe

Udsmykning af Ellebjerg Skole

50.000

KU 0 kr.

 

1. Tv-serie om Mandeklubben i Sydhavnen

Michael Christophersen har søgt om 25.000 kr. til forarbejdet til en Tv-serie i 4 afsnit om Mandeklubben på Tranehavegård. Tv-serien skal efter planen vises på kanalen DK-4 i efteråret 2018. Formålet med filmen er at portrættere en gruppe af ældre mænd, som har fået brudt deres isolation gennem deltagelse i mandeklubben, hvor de hygger sig, drikker kaffe og laver mad sammen i et helt unikt fællesskab.

Kulturudvalget har forbehandlet ansøgningen. Den er vanskelig at læse elektronisk, da flere tekstafsnit mangler. Kulturudvalget har bedt sekretariatet om at undersøge, om der foreligger aftaler med DK-4 om visning, redigering og finansiering af filmen. Ansøgeren har oplyst, at der foreligger en aftale med DK-4 om visning af filmen. Der er ikke nogen aftale med DK-4 om finansiering, da dette ikke indgår i Tv-stationens koncept. Filmen vil blive redigeret på ansøgerens eget værksted. Ansøgeren arbejder for tiden på DR, og han håber at DR også vil vise Tv-serien. En læsbar udgave af ansøgningen med dokumentation for tilsagnet fra DK-4 om at vise serien, vil blive omdelt på lokaludvalgsmødet. Der foreligger ikke nogen indstilling fra Kulturudvalget eller Forretningsudvalget, og lokaludvalget skal derfor afgøre ansøgningen uden indstilling.

 

2. Designklub for Børnefamilier

Ansøgeren oplyser, at hun sammen med 3 andre børnefamilier har startet en designklub for børnefamilier i et lokale, som Børnekulturstedet stiller til rådighed. På grund af rummets størrelse er deltagerantallet begrænset til ca. 15 personer pr. gang. Familierne mødes en gang om ugen, for at lave forskellige former for håndarbejde og andre kreative aktiviteter. Klubben er åben for alle, men pga pladsbegrænsningen er der indtil nu kun givet besked om aktiviteterne via mund til mund metoden. Ansøgeren søger om 4.000 kr. til forskellige håndarbejds-,materialer.

Socialudvalget har behandlet ansøgningen og har spurgt ansøgeren om, hvor åben klubben er. Ansøgeren har oplyst at klubbens aktiviteter nu og fremover annonceres gennem et opslag på Sydhavn Bibliotek. På den baggrund indstiller Socialudvalget, at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb.

 

3. Vask Min Pels - et kunstprojekt på Sydhavn Station

Ansøgeren har søgt om 6.700 kr. til sammen med musikeren og videokunstneren Steffen Levring at opføre et maleri på plakatudstillingsstedet uden for Sydhavn Station i perioden fra den 12. januar til den 14. februar. Udstillingen sker i samarbejde med Udstillingsstedet Sydhavn Station. Kulturudvalget har behandlet ansøgningen og indstiller at den støttes med det fulde beløb.

 

4. Duelighedskursus

Sydhavnens Unge Sejlere har søgt om 6.830 kr. til gennemførelse af duelighedskurser for interesserede unge sejlere. Ansøgeren forventer, at der vil deltage 18 sejlere i kurset, som afholdes fra den 8. januar til den 15. april 2018. Socialudvalget har indstillet, at ansøgningen støttes med 5.830 kr., idet udvalget ikke mener, at der skal bevilges støtte til forplejningen under kurset.

 

5. Udstilling på Ellebjerg Skole

Jakob Hunosøe har søgt om 50.000 kr. til en permanent fotoudstilling/udsmykning på Ellebjerg Skole. Udstillingen består af 12 fotografier taget af ansøgeren selv. Motivet til fotografierne er sort/hvide gengivelser af gavle fra de store karreer i det gamle Sydhavnen. Kulturudvalget indstiller, at lokaludvalget ikke støtter ansøgningen. Set i forhold til størrelsen af det ansøgte beløb mener Socialudvalget ikke, at projektet udfylder en tilstrækkelig rolle i de rammer, som Ellebjerg Skole udgør.

 

Løsning

Lokaludvalget drøfter de enkelte ansøgninger og afgør ud fra en konkret vurdering og på baggrund af indstillingerne fra udvalgene, om ansøgningerne skal imødekommes helt eller delvist eller have afslag.

 

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til  ansøgningerne tages fra Kgs. Enghavepuljen  i 2018 og gives som en underskudsgaranti, da Lokaludvalget ikke må bidrage til, at projekter genererer overskud.

 

Beslutning

Ad 1) Film om Mandeklub

En uddybende ansøgning med tilsagn fra DK-4 om at vise filmen blev fremlagt.

FU indstiller til fuld støtte, da filmen vil bringe positiv omtale af Bavnehøj og mandeklubben, og da lokaludvalget ikke så tit modtager ansøgninger fra Bavnehøj.

Lokaludvalget var betænkelige ved at imødekomme ansøgningen, da den vil kunne ses som støtte til privat erhvervsvirksomhed. Desuden mangler der indsats i form af frivillig arbejdskraft, og lokaludvalget tvivler på, at projektet bliver til noget. Endelig savner lokaludvalget bidrag fra ansøgeren i form af egenfinansiering.

 

Lokaludvalget stemte om FUs indstilling om fuld støtte på 25.000 kr.

Imod indstillingen stemte: Hans, Dan, Peter, Junn, Benny, Sisse, Paul-Erik, Johan og Helle

Undlod: Kirsten, Joan, Steen og Ann

Det blev hermed besluttet at meddele afslag på ansøgningen med ovenstående begrundelse.

 

 

2) Designklub for børnefamilier

SU indstiller fuld støtte på 4000 kr.

Lokaludvalget stemte om indstillingen. Johan stemte imod.

Hans, Dan, Peter, Junn, Benny, Sisse, Paul-Erik, Helle, Kirsten, Joan, Steen og Ann stemte for.

Indstillingen om at imødekomme ansøgningen blev vedtaget.

 

3) Vask min pels

Ansøgningen var indstillet til fuld støtte på 6.700 kr. af Kulturudvalget

Lokaludvalget stemte om ansøgningen. Johan stemte imod.

Hans, Dan, Peter, Junn, Benny, Sisse, Paul-Erik, Helle, Steen og Ann stemte for.

Kirsten og Joan undlod at stemme.

Indstillingen om at imødekomme ansøgningen blev vedtaget.

 

4) Duelighedskurser:

Der var indstillet 5.830 kr. fra Socialudvalget, da udvalget ikke synes at man skal støtte forplejningen under mødet.

Lokaludvalget stemte om indstillingen

Peter undlod at stemme. Alle andre lokaludvalgsmedlemmer stemte for indstillingen, som dermed blev vedtaget.

 

5) Udstilling Ellebjerg

Hans erklærede sig inhabil og forlod lokalet under lokaludvalgets behandling af ansøgningen.

Kulturudvalget havde indstillet ansøgningen til afslag med den begrundelse at set i forhold til størrelsen af det ansøgte beløb mener udvalget ikke, at projektet udfylder en tilstrækkelig rolle i de rammer, som Ellebjerg Skole udgør.

 

Lokaludvalget stemte om indstillingen.

Lokaludvalget besluttede enstemmigt vedtaget at meddele afslag på ansøgningen.

 

Til top