Mødedato: 21.06.2017, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 86

B-sag: Godkendelse og underskrift af legatregnskaber for 2016

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal som legatbestyrelse godkende 50 legatregnskaber for 2016 samt godkende, at det nedsatte underskriftsudvalg, bestående af tre medlemmer, kan underskrive disse legatregnskaber på bestyrelsens vegne.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget, som legatbestyrelse, godkender regnskaber for 2016 for 50 legater og fonde, og
  2. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at underskriftsudvalget bestående af kultur- og fritidsborgmesteren, Rikke Lauritzen og Rune Dybvad på bestyrelsens vegne underskriver regnskaberne.

Problemstilling

Kultur- og Fritidsudvalget skal godkende 50 legatregnskaber for 2016, hvorefter underskriftsudvalget skal underskrive dem.

Løsning

Kultur- og Fritidsudvalget udgør bestyrelsen for de 50 legater, der administreres af Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Legatregnskaberne skal godkendes af bestyrelsen og som udgangspunkt underskrives af den samlede bestyrelse på 11 medlemmer.

Når legatregnskaberne er godkendt af den samlede bestyrelse, har Civilstyrelsen dog godkendt, at der kan nedsættes et underskriftsudvalg bestående af tre medlemmer af Kultur- og Fritidsudvalget til at underskrive regnskaberne. Et af medlemmerne i underudvalget skal være kultur- og fritidsborgmesteren.

I forbindelse med legaternes regnskabsaflæggelse den 2. juni 2016 blev underskriftsudvalget udpeget for resten af indeværende valgperiode til Borgerrepræsentationen, det vil sige til og med 2017, og på samme møde blev Rikke Lauritzen og Rune Dybvad udpeget som medemmer af underskriftsudvalget sammen med kultur- og fritidsborgmesteren.

Regnskaber for fonde med 1 mio. kr. eller derover i aktiver er revideret af Nordea Bank A/S og for så vidt angår Direktør Michael Hermann Nielsens Mindelegat, afdeling B af Grant Thornton, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Revisorerne har ingen forbehold for de aflagte regnskaber.

Regnskaber for fonde med under 1 mio. kr. i aktiver er fra og med regnskabsåret 2015 ikke længere omfattet af fondslovens regler om revision.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Underskriftsudvalget indkaldes til et møde med henblik på underskrift af regnskaberne.

 

Mette Touborg                                 

                                    /Merete Evers Dewilde     

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 21. juni 2017:

Punktet blev behandlet umiddelbart efter dagsordenens punkt 1 (Godkendelse af dagsorden).

Indstillingen blev godkendt.

Bilag

Til top