Mødedato: 15.01.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Høringssvar vedr. parkeringszone i Vanløse

Se alle bilag
Lokaludvalget skal træffe beslutning om et høringssvar i forbindelse med offentlig høring om Parkeringszone i Vanløse.

Tidligere beslutninger

Lokaludvalget traf i juni 2013 beslutning om at arbejde for en 2-timers parkeringszone  i Vanløse bymidte. De seneste godt 2 år har der været en dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen,som i første omgang bad os indsamlede tilkendegivelser fra alle berørte grundejerforeninger.

I forsommeren 2014 lå der så endelige tilkendegivelser, og der er bred tilslutning. Grundejer- og boligforeninger på de private fællesveje, der gennem 2 år har debatteret emnet har på deres respektive generalforsamlinger med stort flertal vedtaget at tilslutte sig indførelsen af en P- tidsbegrænsning. På lokaludvalgets møde 21. august 2014 blev der truffet beslutning om at indsende et brev til teknik- og Miljøborgmesteren, brevet kan findes her

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller:
  1. at Vanløse Lokaludvalg drøfter sagen og godkender vedlagte forslag til høringssvar.

Problemstilling

Lokaludvalget i Vanløse har blandt andet på baggrund af et ønske fra flere grundejerforeninger ansøgt Teknik- og Miljøforvaltningen om at få etableret en parkeringszone med 2-timers restriktion omkring Vanløse Station. Den nye zone vil udgøre en udvidelse af den eksisterende parkeringszone ved Flintholm Station. Formålet med parkeringszonen er at begrænse pendler- og langtidsparkering i området. 2-timersrestriktionen kommer til at gælde mandag til fredag fra kl. 8 til 19, og restriktionen vil gælde alle, der ikke har licens til zonen. Det vil sige, at restriktionen også gælder besøgende, håndværkere, m.m.

Beboere kan derimod få udstedt en beboerlicens og således blive undtaget 2-timersrestriktionen. Beboerlicenser kan udstedes gratis til alle, som har adresse i zonen. Der kan udstedes én licens pr. person over 18 år.  Erhvervslicens kan udstedes gratis til virksomheder, som har adresse i zonen. Det gælder dog kun til biler med gule nummerplader, der ikke må bruges til privat kørsel, samt biler på hvide og gule nummerplader, der ikke må bruges til privat kørsel men kun til erhvervsmæssig persontransport som fx taxi og sygetransport. Der kan udstedes op til fem erhvervslicenser pr. virksomhed.

Når høringen er afsluttet vil Teknik- og Miljøforvaltningen med baggrund i høringssvarene indstille til Teknik- og Miljøudvalget, at zonen oprettes - evt. med justeringer afstedkommet af høringssvarene.

Vanløses nye parkeringszone er nu i offentlig høring - se lokaludvalgets hjemmeside eller på Bliv Hørt.

Løsning

Lokaludvalget fastholder sin tilslutning til ønsket om en ny parkeringszone i Vanløse, og fremhæver særligt følgende to ting:
  • standardmodellen med en 2-timers begrænsning på hverdage mellem kl. 8.00 og 19.00 fraviges til  en to eller 4timers model, eller laves i perioden fra kl. 10-16.
  • der laves en løsning for de mange etageejendomme, som ligger ud til de kommunale veje.
  • i forbindelse med høringen er lokalduvalget blevet kontaktet af yderlgiere 3 grundejerforenigner, som ønsker at være omfattet af zonen. Lokaludvalget anbefaler at disse områder inkluderes i en endelig zone.

Lokaludvalgets arbejdegruppe for Trafik- og Plan har drøftet sagen på sit møde 7. januar. På baggrund af denne drøftelse udarbejder Erik Honoré et udkast til svar, som eftersendes til lokalduvalget pr. mail senest mandag den 12. januar.

Borgerinddragelse.
Lokaludvalget har gennem de sidste 2½ år haft en løbende dialog med Grundejere og boligforeninger. Sagen har været omtalt i lokale medier, samt på lokaludvalgets hjemmeside, Facebook og endelig på kommunens side Bliv Hørt.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for lokaludvalget.

Videre proces

Hvis lokaludvalget godkender høringssvaret sender sekretariatet høringssvaret til Teknik- og Miljøforvaltningen via Bliv Hørt.
/Bent Christensen.

Beslutning

Formanden satte følgende formulering til afstemning:

Lokaludvalget tilslutter sig kommunens forslag til ny parkeringszone i Vanløse, med den tilføjelse af boligforeningerne på første del af Linde Allé/ Hyltebjerg Allé, Grf. Aadal og Aabakken, som forbindelse med høringen har tilkendegivet, at de ønsker at være med i zonen, inkluderes i en kommende parkeringszone i Vanløse.

Indstillingen blev godkendt med stemmerne 15 for, 3 imod mens 2 afstod.

Sekretariatet indsender lokaludvalgets høringssvar, og lægger det på hjemmesiden.
Til top