Mødedato: 28.04.2016, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Godkendelse af lejekontrakt Trafikcenter Hovedstaden

Se alle bilag
Borgerrepræsentationen skal tage stilling til indgåelse af lejekontrakt med Vejdirektoratet vedrørende Trafiktårnet.

 

Indstilling

Indstilling om, 

  1. at lejekontrakten med Vejdirektoratet for Trafikcenter Hovedstaden (også kaldet Trafiktårnet) godkendes jf. bilag 1,
  2. at Københavns Ejendomme bemyndiges til at underskrive lejekontrakten for Trafikcenter Hovedstaden, jf. bilag 2. Københavns Ejendomme indgår herefter almindelig fremlejekontrakt med Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

Teknik- og Miljøudvalget godkendte den 15. april 2013, at Teknik- og Miljøforvaltningen kunne indgå et forpligtende samarbejde med Vejdirektoratet og Københavns Politi om at udarbejde grundlaget for en fælles trafikledelsescentral i Hovedstadsområdet. I Budget 2015 (BR 2. oktober 2014) (A, B, F, O og Ø) blev der afsat midler til etablering og drift af Trafiktårnet, herunder indgåelse af lejeaftale med Vejdirektoratet, der ejer trafiktårnet.

Lejeaftalen, som formelt indgås mellem Københavns Ejendomme (KEjd) og Vejdirektoratet (jf. bilag 1), skal godkendes i Borgerrepræsentationen, inden forvaltningen kan betale leje.

Løsning

Københavns Kommune og Vejdirektoratet har sammen med Rigspolitiet og Københavns Politi indledt et samarbejde om trafikinformation og trafikledelse i Hovedstadsområdet.

Vejdirektoratet er ejer af og ansvarlig for lokalerne og for håndteringen af relationen til Banedanmark, som administrerer Trafiktårnet.

Københavns Kommune er lejer og afholder omkostninger til lokaler i henhold til en afregningsmodel, der beskrives i en delaftale.

Der er pt. lagt op til, at Københavns Kommune har pladser til 10 medarbejdere, hvor de otte pladser er besat fra 1. oktober 2015. Den udfærdigede lejekontrakt vedrører 10 arbejdspladser i kontrolrummet på 2. sal (se bilag 3 for arealoversigt).

Lejekontrakten omhandler lejebetingelser, etableringsomkostninger, løbende drift og økonomi.

Idet midlerne er afsat på Teknik- og Miljøforvaltningens bevilling, skal indstillingen behandles i Teknik- og Miljøudvalget forud for Økonomiudvalget, hvor Københavns Ejendomme er forankret. 

Økonomi

I Budget 2015 (BR 2. oktober 2014) (A, B, F, O og Ø) blev der afsat midler til at gå videre med samarbejdet. Der blev afsat:

  • 2,0 mio. kr. i anlæg i 2015 til kabling og inventar mv. på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling
  • 2,9 mio. kr. i drift i 2015 og 4,7 mio. kr. i drift fra 2016 og frem til bl.a. husleje og bemanding på Teknik- og Miljøudvalgets bevilling
  • 11,0 mio. kr. til deponering vedrørende lejemålet på Økonomiudvalgets bevilling.

I forbindelse med indgåelse af lejeaftale i Trafiktårnet skal der, jf. bevillingsreglerne, deponeres 9,0 mio. kr., hvilket - i henhold til lånebekendtgørelsen - sker ved træk på lånerammen. De 11,0 mio. kr. som, jf. Budget 2015, har været mellemfinansieret af kassen forbliver således i kassen til anden disponering.

Videre proces

Når indstillingen er godkendt i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen underskriver KEjd lejekontrakten og Teknik- og Miljøforvaltningen vil fremadrettet betale huslejen i henhold til lejekontrakten.

 

Pernille Andersen

                / Anne-Sofie Degn

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at lejekontrakten med Vejdirektoratet for Trafikcenter Hovedstaden (også kaldet Trafiktårnet) godkendes jf. bilag 1.
  2. at Københavns Ejendomme bemyndiges til at underskrive lejekontrakten for Trafikcenter Hovedstaden, jf. bilag 2. Københavns Ejendomme indgår herefter almindelig fremlejekontrakt med Teknik- og Miljøforvaltningen.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 29. marts 2016

Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 12. april 2016

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

 

 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 28. april 2016

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top