Mødedato: 19.04.2016, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Henvendelse fra Christianshavns Lokaludvalg om deltagelse i arbejdsgruppe vedr. Hotel Radisson

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller, at lokaludvalget beslutter, om der skal udpeges tovholdere til en fælles ad-hoc-arbejdsgruppe omkring forhøjelsen af Hotel Radisson Blu Scandinavia.

Problemstilling

Amager Vest Lokaludvalg er blevet kontaktet ang. et samarbejde mellem arbejdsgruppen for fysisk planlægning og Christianshavns Lokaludvalgs arbejdsgruppe for Byplan, Trafik og Havn vedr. fælles henvendelse til Teknik- og miljøforvaltningen, hvor der rejses spørgsmål om den arkitektoniske kvalitet af det kommende udvidelse af Radisson Hotel.

Den Norske Wenaas-gruppe, som ejer Hotel Radisson Blu Scandinavia, har overfor Bryggebladet bekræftet planen om at udvide hotellet med 10 etager, så hotellet går fra de nuværende 88 meter til 126 meter med indvielse i 2018. EH arkitekter, som nu har overtaget opgaven fra Utzon arkitekter, informerer om, at de højst sandsynligt går i gang med byggeriet i løbet af i år, men tvivler på, at byggeriet er klar allerede i 2018.

Forud for Borgerrepræsentationens vedtagelse den 16.6.2010 af tillæg 3 til lokalplan nr. 327 "Ny Tøjhus" var der indsendt 84 høringssvar, hvoraf 61 af dem mente, at forhøjelsen ville skæmme byens profil. Indvendingerne blev afvist af forvaltningen med henvisning til, at der i forvejen lå et højhus og, at hotellet efter ombygningen med Kim Utzon arkitekters forslag ville være en arkitektonisk opgradering.
Da lokalplanen blev vedtaget valgte ejerne imidlertid at gå videre med andre arkitekter, hvilket er baggrunden for, at Christianhavns Lokaludvalg er optaget af sagen.

Christianshavns Lokaludvalg har udpeget to tovholdere til at følge op på sagen og spørger om Amager Vest Lokaludvalg ligeledes vil udpeger tovholdere, så det videre arbejde med sagen forankres i en fælles ad hoc-arbejdsgruppe.

Arbejdsgruppen for fysisk plan drøftede sagen på deres møde den 5. april og besluttede, at de først vil se en tegning/illustration af byggeriet, før de kan gå ind i sagen.

Der er imidlertid taget kontakt til Teknik - og Miljøforvaltningen og de nyeste tegninger er fremskaffet og kan ses som bilag.

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager om der skal udpeges tovholdere til en fælles ad-hoc arbejdsgruppe.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Drøftes på mødet.

Beslutning

Lokaludvalget besluttede at informere Københavns Kommune om, at lokaludvalget trækker sin tilslutning til byggeriet af Hotel Radisson. Det skyldes, at planerne for det endelige byggeri er væsentlig anerledes end de planer Lokaludvalget i sin tid fik fremlagt. Der blev desuden udpeget to tovholdere til deltagelse i følgegruppen: Erhardt Franzen og Peter Hess.

 

Til top