6. Høring om Olsen Banden skulptur i Valby (2019-0043458)

Sagsfremstilling

Indstilling

Forvaltningen indstiller, at Rådet for Visuel Kunst afgiver høringssvar om Olsen-Banden skulptur i Valby til Teknik- og Miljøforvaltningen.

Problemstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen er blevet kontaktet af initiativgruppe, der ønsker at opsætte bronzestatue med Olsenbanden i Valby

Initiativgruppen ønsker en danskproduceret bronzestatue af de 3 forbrydere opsat på Tingstedet i Valby lige ved Nordisk Film og efter helt samme opskrift som den i 2018 afslørede Dirch Passer statue i Alhambra Museets have (tidl. Revymuseet) på Frederiksberg, som blev realiseret af samme gruppe frivillige.

Initiativgruppen ønsker billedkunstner Thor Larsen (født 1986) til produktionen af Olsenbanden monumentet. Thor Larsen er uddannet på Kunstakademiet i Firenze i 2013.

Olsen banden udføres i størrelsen 1:1 (fuld str.) i bronze og vil stå på en sokkel af granit med håndhugget inskription.

Beslutning

Rådet for Visuel Kunst afgav ved mødet 25. februar 2019 følgende høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen vedr. opstilling af en foreslået bronzeskulptur med Olsen Banden på Tingstedet i Valby:

"Rådet fandt, at det fremlagte værk ikke havde et interessant, nutidigt udtryk, og at værket ikke lever op til det kunstneriske niveau, man vil forvente af nye værker i byrummet."