Mødedato: 11.08.2015, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Kvartershuset Borgbjergsvej – udmøntning

Se alle bilag
Der skal tages stilling til udmøntningen af anlægstilskud til Kvartershuset på Borgbjergsvej.

Tidligere beslutninger

Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

  1. at der gives en anlægsbevilling på i alt 4,6 mio. kr. (2015 p/l) til Kultur- og Fritidsudvalget med henblik på udbetaling som anlægstilskud til Kvarterhuset på Borgbjergsvej. 

For de bevillingsmæssige konsekvenser henvises til økonomiafsnittet.

Indstilling og beslutning

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring: 

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme.

Problemstilling

I Budget 2014 er der afsat i alt 5,5 mio. kr. (2014 p/l) til at renovere Kvartershuset på Borgbjergsvej samt etablere en multisal og ny elevator. Knap 1,0 mio. kr. blev anvendt i 2014 til forprojektering. De resterende 4,6 mio. kr. (2015 p/l) søges nu udmøntet.

Løsning

Kvartershuset udbygges samlet for 9,5 mio. kr. Københavns Kommune bidrager med 5,5 mio. kr., mens Realdania bidrager med 4,0 mio. kr. Det foreningsdrevne beboerhus fornyes med handicapvenlige adgangsforhold og en multisal, der både kan anvendes til idræt og andre arrangementer for områdets beboere. Projektet fremgår af bilag 1. 

Det primære mål med fornyelsen af Kvartershuset er at udvikle husets faciliteter til gavn for alle aldersgrupper i kvarteret. Kvartershuset fungerer i dag som fælleshus og festlokale for beboerne i Kongens Enghave, ikke mindst for den store andel af kvarterets beboere, der er ældre. Området har et aktivt foreningsliv, hvor Kvartershuset er det naturlige samlingspunkt. Huset rummer sociale aktiviteter som banko og fællesspisning, og salen lejes ud til foreninger og private fester. Projektet vil give bedre adgang til Kvartershuset, og de indvendige faciliteter opgraderes.

Indvendig renovering og multisal
Der etableres en multisal på tagetagen samt nye træningslokaler, omklædnings- og badefaciliteter på etagen herunder. I multisalen placeres et motoriklandskab i den ene ende, mens resten af etagen er mere åben til spil og arrangementer af Udvendigt etableres handicapvenlig adgang til alle etager i Kvartershuset ved at tilføje en bygningskonstruktion på gavlen med ny elevator, trapper og balkoner i en ca. 3 m zone foran gavlen. Udformning af pladsen foran Kvartershuset koordineres med forskellig art. Den konkrete udformning af dette udvikles i samarbejde med brugerne. 

Ny elevator og udeareal
Områdefornyelsen Sydhavnen. Områdefornyelsen udtrykker, at Den Røde Plads skal opgraderes, og Kvartershusets facade skal åbnes, så husets funktioner bliver en synlig del af bylivet.

Særlige myndighedstilladelser
Der søges aktuelt om myndighedstilladelse, idet elevator og trapper/balkoner på gavlen overskrider grundgrænsen med ca. 2 meter. Det er en forudsætning for udbetalingen af anlægstilskuddet, at der opnås tilladelse til dette.

Økonomi

Der udmøntes en anlægsbevilling til Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) på 4,6 mio. kr. (2015 p/l) i 2015. Midlerne udbetales som anlægstilskud til Kvarterhuset på Borgbjergsvej med henblik på renovering af Kvarterhuset, etablering af multisal og ny elevator.

Tilskudsudbetalingen udgør 5,5 mio. kr. inkl. moms, men da kommunen kan afløfte momsen udgør netto udgiftsvirkningen 4,6 mio. kr. svarende til det tilbageværende rådighedsbeløb. Kvartershuset kan ikke efterfølgende afløfte momsen.

Tabel 1. Anlægsbevillinger – frigivelse af anlægsmidler 

Udvalg

Aktivitet/projekt

Bevilling

(nr. og navn)

Funktion

Beløb i 1.000 kr.

(2015 p/l)

2015

2016

2017

2018

KFU

Anlægstilskud – Kvarterhuset på Borgbjergsvej

3510 Kultur og Fritid, anlæg

00.32.35.3

4.567

0

0

0

I alt

-

-

-

4.567

0

0

0

 

Tabel 2. Kategorisering af anlægsmidler 

1.000 kr.
(2015 p/l)

2015

2016

2017

2018

I alt

Tilskud til Renovering af Kvartershuset på Borgbjergvej, etablering af multisal og ny elevator

4.567

0

0

0

4.567

I alt

4.567

0

0

0

4.567

 

Videre proces

Godkender Borgerrepræsentationen udmøntningsindstillingen vil udbetalingen af tilskuddet ske umiddelbart herefter. Godkendelsen er under forudsætning af, at de nødvendige tilladelser til at etablere projektet er på plads (herunder dispensationen til at overskride 2 meter grundgrænsen). Når projektet er afsluttet, skal der fremsendes et revideret regnskab for projektet af en registreret eller statsautoriseret revisor, ligesom der skal foreligge en ibrugtagningstilladelse fra myndighederne.

Carsten Haurum                              /Mads Kamp Hansen

Oversigt over politisk behandling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at der gives en anlægsbevilling på i alt 4,6 mio. kr. (2015 p/l) til Kultur- og Fritidsudvalget med henblik på udbetaling som anlægstilskud til Kvarterhuset på Borgbjergsvej. 

For de bevillingsmæssige konsekvenser henvises til økonomiafsnittet.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 4. juni 2015

Punktet blev behandlet umiddelbart efter dagsordenens punkt 1 (Godkendelse af dagsorden).
Indstillingen blev godkendt.

Beslutning

Dagsordenspunkt 38: Kvartershuset Borgbjergsvej – udmøntning (2015-0106863)

Økonomiudvalget beslutning i mødet den 11. august 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.
Til top