Mødedato: 10.12.2015, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: Regnvands- og forskønnelsesprojekter ved ejendomme i Amager Øst

PKP Regnvandsteknik søger støtte til Regnvands- og forskønnelsesprojekter ved ejendomme i Amager Øst.

Indstilling og beslutning

Miljø og Plan-arbejdsgruppen indstiller,

1) At Amager Øst Lokaludvalg undlader at støtte projektet.

Problemstilling

På vegne af PKP Regnvandsteknik har Kåre Press-Kristensen søgt om kr. 44.000 til "Regnvands- og forskønnelsesprojekter ved ejendomme i Amager Øst".
Målgruppen er ejendomme i Amager Øst. Projektet etablerer regnvandsprojekter, som kan være lokale demonstrationsanlæg for ejendomme, der vil i gang med klimatilpasning. Det forventes, at beboerne i tre-fem ejendomme i Amager Øst deltager i projektet, men at en meget bredere målgruppe vil få kendskab til projektet. Projektet kan indgå i et netværk af demonstrationsprojekter for regnvands-løsninger på Amager.
Der har været gennemført et tilsvarende projekt i Vanløse, der allerede har fået flere andre ejendomme i bydelen til at igangsætte lignende projekter.

Projektets faser er som følger:
  1. Screening af bydelen via luftfoto for at finde ejendomme, hvor klimatilpasningsprojekter kan gennemføres. Ved screening udvælges 5-10 potentielle ejendomme (oplagte set fra luften).
  2. Derefter gennemgås ejendommene (opmålinger m.v.) af en miljøtekniker, og der udvælges 3-5 projektejendomme.
  3. I ejendommene tages der kontakt til beboerbestyrelser, ejendomsfunktionærer og ejere for at finde ud af, om de er interesserede i at få gennemført regnvands- og forskønnelsesprojekter.
  4. Såfremt de er interesserede udføres en række forundersøgelser og der konstrueres detaljerede projektskitser og indhentes tilladelser fra alle de relevante myndigheder. Dernæst skaffes midler til projekterne, så de kan gennemføres uden omkostninger for beboerne.

Ansøger forventer at fase 1-3 kan gennemføres i 2015 og fase 4 i 2016.
Der søges støtte til honorar til teknikere fra PKP Regnvandsteknik. Der er ingen egenfinansiering. Der forventes medfinansiering fra HOFOR eller andre aktører, der har interesse i at finansiere anlæggelse af regnvandsprojekter i byrum. Målet er, at anlægsprojekterne ikke kommer til at koste ejendommene noget. Der er ikke søgt støtte andre steder.
Miljøpunkt Amager vil blive inddraget i projektet, men modtager ikke midler fra projektet.

Løsning

Miljø og Plan-arbejdsgruppen har drøftet ansøgningen og indstiller, at projektet ikke støttes. Et flertal i arbejdsgruppen ønsker ikke at støtte projektet, idet dette ikke tager udgangspunkt i en lokal efterspørgsel. Derudover er projektet alene honorar-udgifter. Ansøger opfordres til at tage kontakt til Miljøpunkt Amager, som varetager lokaludvalgets opgaver på miljøområdet. På den baggrund kan Miljøpunkt Amager vurdere, om de finder projektet relevant og ønsker at gøre brug af ydelserne i forbindelse med klimaindsatsen i 2016.

Økonomi

Der er søgt om kr. 44.000 af 2015-puljemidlerne.

Arbejdsgruppen har indstillet, at projektet ikke støttes.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar 2016.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der ydes således ikke støtte til projektet.

Lokaludvalget besluttede at fjerne sidste del af afslagsbegrundelsen "og ønsker at gøre brug af ydelserne i forbindelse med klimaindsatsen i 2016".

Til top