Mødedato: 30.09.2015, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Flygtninge til Christianshavn

Christianshavns Lokaludvalg skal drøfte og beslutte en henvendelse til Københavns Kommune om at modtage flygtninge.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,
  1. at Christianshavns Lokaludvalg drøfter og beslutter at sende en henvendelse til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen med en opfordring om, at kommunen opgiver dens 0-status som asylkommune.
  2. at Christianshavns Lokaludvalg udpeger lokaludvalgsmedlemmer og/eller suppleanter, som kan bistå kommunen med at finde egnede steder på Christianshavn til at bosætte af flygtninge.

Problemstilling

Arbejdsgruppen Teknik, Miljø og Havnen har drøftet et forslag om at modtage flygtninge i Københavns Kommune. Arbejdsgruppen ønsker, at lokaludvalget henvender sig til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen med en opfordring om, at kommunen opgiver dens 0-status som asylkommune. Kommunen bør i stedet skaffe bolig til et antal asylansøgere. Arbejdsgruppen ser gode muligheder for at et antal flygtninge vil kunne bosætte sig på Christianshavn og hjælper gerne til at anvise disse steder.

Løsning

Arbejdsgruppen Teknik, Miljø og Havnen foreslår, at Christianshavns Lokaludvalg beslutter at sende følgende henvendelse til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen:

"Kære Overborgmester og medlemmer af Borgerrepræsentationen

Set i lyset af de store flygtningestrømme vil Christianshavns Lokaludvalg opfodre til, at Københavns Kommune opgiver dens 0-status som asylkommune. Kommunen bør i stedet skaffe bolig til et antal asylansøgere. Christianshavns Lokaludvalg ser gode muligheder for at et antal flygtninge vil kunne bosætte sig Christianshavn og hjælper gerne til at anvise disse steder.

Med venlig hilsen

Poul Cohrt,
formand"

Økonomi

Intet.

Videre proces

Afhænger af drøftelsen.
 
Hvis kommunen opgiver dens 0-status som asylkommune, kan Christianshavns Lokaludvalg eventuelt spørge christianshavnerne - enten på et borgermøde eller via Borgerpanelet - om, hvor flygtningene kan bosætte sig.

Hvis lokaludvalget udpeger tovholdere vedr. denne sag, skal tovholderne med jævne mellemrum orientere lokaludvalget om, hvordan det går.

Beslutning

  1. Lokaludvalget drøftede den foreslåede henvendelse til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen indeholdende en opfordring om, at kommunen opgiver sin 0-status som asylkommune.
     
  2. Lokaludvalget stemte om den foreslåede henvendelse til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen indeholdende en opfordring om, at kommunen opgiver sin 0-status som asylkommune.
    For stemte 15 lokaludvalgsmedlemmer.
    Imod stemte 3 lokaludvalgsmedlemmer.
    2 lokaludvalgsmedlemmer undlod at stemme.

    Dermed havde lokaludvalget godkendt at sende henvendelsen til Overborgmesteren og Borgerrepræsentationen, der fremgår af løsningsafsnittet, der indeholder en opfordring om, at kommunen opgiver sin 0-status som asylkommune.
     
  3. Lokaludvalget godkendte et forslag fra Kirsten V. Andersen om ikke at udpege lokaludvalgsmedlemmer og/eller suppleanter, som kan bistå kommunen med at finde egnede steder på Christianshavn til at bosætte af flygtninge.
Til top