Mødedato: 20.08.2015, kl. 18:30
Mødested: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse

Status på parkeringszone

Lokaludvalget orienteres om status på parkeringszonen i Vanløse.

Tidligere beslutninger

Lokaludvalget traf i juni 2013 beslutning om at arbejde for en 2-timers parkeringszone i Vanløse bymidte. Projektet var i offentlig høring i januar 2015, hvor lokaludvalget indsendte et høringssvar. Se lokaludvalgets hjemmeside under høringer.

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller,
  1. at lokaludvalget tager orienteringen om parkeringszonen i Vanløse bymidte til efterretning.

Problemstilling

Oprettelse af en parkeringszone i Vanløse bymidte har nu været behandlet i både Teknik- og Miljøudvalget (8. juni 2015), samt i Økonomiudvalget (11. august), og forventes behandlet af Borgerrepræsentationen på deres møde den 20. august.

Løsning

Lokaludvalget tager nedestående til efterretning:

Såfremt Økonomiudvalget godkender indstilling fra mødet 11. august vil sagen blive sendt videre til endelig behandling i Borgerrepræsentationen. Økonomiudvalgets referat fra mødet 11. august var endnu ikke offentligt ved udsendelse af denne dagsorden, men lokaludvalget vil blive orienteret mundtligt på lokaludvalgsmødet. Først hvis Borgerrepræsentationen godkender indstillingen på sit møde 20. august vil beslutningen kunne komme til udførelse, og der vil blive indført en 3 timers parkeringszone i Vanløse bymidte: http://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/2caedcc8-29be-4ec5-95f9-0465a6ef43f7/7cf5c7fe-cf11-429e-a1af-e79656e13790/Attachments/12996043-14363215-4.PDF

Parkeringszonen vil fortrænge pendlere og langtidsparkanter, men vil samtidig begrænse mulighederne for at gæster, håndværkere m.fl. kan parkere udover de 3 timers tidsbegrænsning. Restriktionerne gælder ikke køretøjer med licens til parkeringszonen. Beboere og erhverv med adresse i zonen vil tildeles en licens gratis. Licensen gælder alle veje, både private og kommunale. Der vil ikke udstedes gæstelicenser, dagbilletter eller lignende.

Der vil komme skiltning, der oplyser om zonen og dens restriktioner. Det er Borgerservice, der udsteder licenser til beboere og erhverv med adresse i parkeringszonen. Det forventes at skiltning og indførelse af parkeringszonen vil gennemføres i slutningen af 2015.
 

Økonomi

Orienteringen har ingen økonomiske konsekvenser for lokaludvalget.

Videre proces

Lokaludvalget meddeles på september mødet om Borgerrepræsentationens beslutning. 
/Bent Christensen

Beslutning

Lokaludvalget tog orienteringen om parkeringszonen i Vanløse bymidte til efterretning. Borgerrepræsentationen behandler sagen på sit møde dags dato.

Lokaludvalget bad sekretariatet om at orientere udvalget pr. mail, når Borgerrepræsentationens beslutning offentliggøres.
Til top