Mødedato: 28.10.2014, kl. 09:00
Mødested: Farvergade 10, 3. sal, 1463 København K

INDSTILLING VEDR. ÆNDRINGER TIL INTERN REVISIONS REVISIONSPLAN FOR 2014

Se alle bilag

INDLEDNING
I overensstemmelse med funktionsbeskrivelsen for Intern Revision (IR), skal Revisionsudvalget godkende revisionsplanen og eventuelle ændringer hertil.

Indstilling og beslutning

Intern Revision indstiller til Revisionsudvalget

- at Revisionsudvalget godkender ændringer til Intern Revisions revisionsplan for 2014

Problemstilling

IR har modtaget en række uopsættelige opgaver som følge af den nylige opståede besvigelsessag i Koncernservice samt en opgave afledt af skybrudet i september 2014.

Endvidere kan Revisionsudvalget på nærværende pålægge Intern Revision en eller to opgaver i relation til udvalgte konsulentydelsesområder.

Afslutningsvis fratræder yderligere 2 medarbejder med udgangen af oktober, hvorfor opgaveporteføljen for resten af 2014 skal varetages af 5 udførende medarbejdere og en barselsvikar.

Løsning

Intern Revisions revisionsplan for 2014 ændres, som det fremgår af bilag 1 på følgende væsentlige punkter:

  • Afgang af opgaver - Opgaven ”Styring af anlægsaktiver” og ”Omkostningsægthed i udvalgte ydelser i KS”, gennemføres ikke grundet omfanget af tilgået opgaver og personalesituationen i IR. Sidstnævnte opgave dog tillige på baggrund af, at KS har iværksat et projekt med henblik på bl.a. at sikre omkostningsægthed i priser gennem en revurdering og reberegning af services. 
  • Afgang af opgaver – IR har varetaget erklæringsopgaven vedr. feriefonden for 2010. Det forventes, at de tilsvarende opgaver for efterfølgende år varetages af Deloitte som kommunes lovpligtige revisor.
  • Afgang af opgaver – Første del af undersøgelsen vedr. ”Forsikrings – og sikringsområdet” identificerede behovet for at gennemføres en række tiltag. Yderligere undersøgelser på området (del 2), afhænger af effekten af gennemførte tiltag, men vil tidsmæssigt ikke være omfattet revisionsplan 2014.  
  • Tilgang af opgaver – Besvigelsessagen i KS har medført følgende nye opgaver  
    • KS - Besvigelsessag – Opgørelse af krav (fortrolig)
    • KS - Besvigelsessag – Forretningsgange / kontrolmiljø (fortrolig)
    • ØKF - Håndtering af moms
    • ØKF – Håndtering af udvalgte indtægtsområder
  • Tilgang af opgaver – Skybrudet i september 2014 har medført en undersøgelse af ”Effektuering af forretningsgang ved skybrudssager” rette mod ØKF.  
  • Tilgang af opgaver – For så vidt Revisionsudvalget jf. selvstændig indstilling pålægger IR at gennemføre undersøgelse af udvalgte konsulentydelsesområder vil den/de opgaver ligeledes tilgå revisionsplan for 2014.

Økonomi

Der er ingen økonomi forbundet med indstillingen

Videre proces

Ingen

Jesper Andersen                                                             / Lone Forsberg

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.

Protokolbemærkning:
Ingen
Til top