Mødedato: 18.09.2014, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forenklinger af planer, politikker og strategier - Beskæftigelses- og Integrationsområdet

Se alle bilag
Med budgetaftalen for 2014 blev der igangsat et arbejde med at forenkle kommunens planer, politikker og strategier (PPS). Hvert udvalg skal beslutte forenklinger på deres område ved at afmelde en række PPS’er. Formålet er at styrke det politiske overblik og øge de decentrale lederes handlerum.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

    1.   at Strategi for fremme af lige muligheder i Københavns Kommune indtænkes i integrationspolitikken,
    2.   at monitorering af integrationsprojekter bortfalder som led i kommunens afbureaukratisering.


Det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets budgetramme.

(Beskæftigelses- og Integrationsudvalget)

Problemstilling

Med budgetaftalen for 2014 besluttede Borgerrepræsentationen, at der skal ske en forenkling af kommunens planer, politikker, strategier, måltal og administrative beslutningsfora (PPS). Formålet er at styrke det politiske overblik og øge de decentrale lederes handlerum. Forvaltningernes administrerende direktører har i fællesskab arbejdet med forenklinger, og der er besluttet forenklinger af de administrative beslutningsfora, som giver mere målrettet og effektivt samarbejde på tværs af forvaltningerne.

Forenklingerne består af konkrete forslag til afmelding af en række PPS’er som politiske styringsdokumenter. Der er tre kategorier for afmelding er:

1)      PPS’en fjernes/annulleres (f.eks. fordi den ikke længere er aktuel/målet er opfyldt)

2)      PPS’en indarbejdes i og sammentænkes med andre PPS’er (f.eks. af hensyn til forenkling, koordinering og reduktion af antal opfølgninger, evalueringer, mv.)

3)      PPS’en overgår til at være et administrativt styringsredskab i driften (i overensstemmelse med tillidsdagsordenen og/eller fordi den reelt fungerer som et administrativt dokument).

Løsning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen foreslår, at i alt fire interne PPS’er afmeldes: Mangfoldighedsprogrammet, Strategi for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens Tryghedsindsats 2013-2014, Strategi for fremme af lige muligheder i Københavns Kommune og Monitering af Integrationsprojekter. Ved afmelding vil størstedelen af indholdet i de fire PPS’er imidlertid indarbejdes og sammentænkes i andre eksisterende PPS’er.

Mangfoldighedsprogrammet vil blive indarbejdet i Inklusionsaftalerne for 2014, hvor der vil være mindre fokus på civilsamfundsrettede aktiviteter og øget fokus mangfoldighed i arbejdslivet. Beskræftigelses- og Integrationsudvalget modtager fortsat årligt en statusopgørelse over fremdriften i inklusionshandleplanerne.

Strategi for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens Tryghedsindsats 2013-2014 vil ikke længere stå som en selvstændig strategi. Fremadrettet vil strategien sammentænkes med det tværgående Sikker By Program. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil årligt udarbejde og forlægge en tryghedshandleplan for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, som skal beskrive, hvordan forvaltningen vil understøtte det tværgående Sikker By Program.

Strategi for fremme af lige muligheder i Københavns Kommune vil blive indarbejdet i en ny integrationspolitik for 2015-2018, hvor integrations- og serviceindsatsen i højere grad sammentænkes med fokus på at sikre lige adgang og muligheder. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil i 2018 modtage en statusrapport af integrationspolitikken for 2015-2018.

Den kvartalvise monitorering af integrationsprojekter vil frafalde, som led i København Kommunes afbureaukratisering. Det betyder, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget fremadrettet ikke modtager en halvårlig afrapportering vedrørende monitorering af integrationsprojekter.

De fem tilbagestående PPS’er i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er således:

Beskæftigelsesplanen, Inklusionsaftalen 2014, Inklusionspolitikken 2011-2014/Integrationspolitikken 2015-2018 og Tværgående praktikpladsstrategi 2013-2015.

Økonomi

Forenklingerne er et ud af flere tiltag i forvaltningerne, som er med til at sikre, at forvaltningerne kan imødekomme de årlige besparelses- og effektiviseringskrav, der indgår som forudsætning i budgetforhandlingerne.

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil fortsat have fokus på, at der er et fornuftigt samspil mellem tilbageværende PPS’er, og at der ikke fremadrettet opstår unødvendige knopskydninger.


Birgitte Hansen    /Jørn Levinsen

Oversigt over politisk behandling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at Mangfoldighedsprogrammet 2012 – 2013 videreføres i regi af inklusionsaftalerne,
  2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at Strategi for BIF´s tryghedsindsats 2013-2014 indarbejdes i Sikker by – programmet.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

    3.    at det godkendes, at Strategi for fremme af lige muligheder i Københavns Kommune indtænkes i integrationspolitikken,

    4.    at det godkendes, at monitorering af integrationsprojekter bortfalder som led i kommunens afbureaukratisering.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 2. juni 2014

Indstillingen blev godkendt.


Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets budgetramme.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 2. september 2014

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 18. september 2014

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top