Mødedato: 10.09.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Puljeansøgninger, september 2015

Indre By Lokaludvalg skal tage stilling til 15 puljeansøgninger.

Indstilling og beslutning

  1. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen om 29.242 kr. til Nutidsklang, en 2 dages festival for ny kompositionsmusik. Afslaget begrundes med, at der tages entré, hvorfor festivalen ikke kan betegnes som værende offentlig tilgængelig. 
  2. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Kjøbenhavns Guldsmedelaug søger om 50.000 kr. til Skt. Loye-udstillingen 2015 i Rundetårn samt til aktiviteter ude i byen, kaldet "I byen-programmet". Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter. 
  3. At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn om støtte på 12.300 kr. til "This Is Strange"; en interaktiv videoudstilling i bunkeren i Kongens Have.
  4. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Copenhagen Christmas ApS om 50.000 kr. til installationer i det offentlige rum i forbindelse med julefestivalen Copenhagen Christmas. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter. 
  5. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på 20.000 kr. til et projekt med arbejdstitlen "Club 60+", som har til formål at skabe et socialt netværk for mænd +60 år, der har sporten som fælles interesse. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vurderer, at projektet ikke er bydelsrelateret samt med, at der ikke foreligger et budget for projektet.
  6. At Indre By Lokaludvalg giver afslag til på ansøgningen fra JazzDanmark om 20.000 kr. til dokumentarfilmsgalleri og koncerter i tårnet på christianshavnersiden af Knippelsbro under filmfestivalen CPH:DOX. Afslaget begrundes med, at aktiviteten ikke er bydelsrelateret. 
  7. At Indre By Lokaludvalg giver afslag til Poetisk Teater v/ Poesiens Hus på ansøgningen om 16.000 kr. til en teaterforestilling "Drømmespind" - en hyldest til Sophus Claussen. Afslaget begrundes med, at honorar udgør en stor del af det ansøgte beløb.
  8. At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn til Euzen I/S om 3.500 kr. til en Silent Concert for unge på Hovedbiblioteket. Støtten øremærkes leje af høretelefoner, tryk/materialer og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtte ikke med det ansøgte beløb på 13.500 kr. da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  9. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen om 39.000 kr. til den frivillige forening CLASHcph's urbanske dansefestival. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil bruge sine midler til andre aktiviteter.
  10. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Foreningen ORCIDEA alias Hakkehuset om 14.154 kr. til forestillingen "Mens vi er der" på Bådteateret. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil anvende sine midler til andre aktiviteter.
  11. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Foreningen Alteration om 8.000 kr. til en koncert på Hausers Plads med Jørgen Teller & The Empty Stars - Extended. Afslaget begrundes med honorar udgør en for stor en del af udgiftsbudgettet.
  12. At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Platant om 50.000 kr. til en solhvervsfest. Afslaget begrundes med, at arrangementet ikke er bydelsrelateret. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til at søge Christianshavns Lokaludvalg om støtte.
  13. At Indre By Lokaludvalg giver HØRT tilsagn om 6.000 kr. til eventen MØRKE i Dome of Visions på Søren Kierkegaards Plads. Støtten øremærkes opvarmning af lokale og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb på 31.500 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  14. At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn om 12.000 kr. til en lysinstallation i Pavillon no. 11 i Kronprinsessegade. Lokaludvalget støtte ikke med det ansøgte beløb på 42.703 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 
  15. At Indre By Lokaludvalg giver afslag til Ars Nova Copenhagen på ansøgningen om 17.580 kr. til fem koncerter for skoleelever i 3. og 4. klasse fra Indre Bys skoler. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vurderer, at koncerterne ikke er offentligt tilgængelige.

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget 15 puljeansøgninger.

Løsning

1. Nutidsklang - 2 dages festival for ny kompositionsmusik
En borger søger om 29.242 kr. til Nutidsklang, en 2 dages festival for ny kompositionsmusik, som foregår d. 11.-12. september 2015 i Café Nutid i Sankt Peders Stræde. Festivalen består af seks koncerter med kunstnere inden for forskellige muskgenrer. Formålet med festivalen er at skabe et rum, hvor komponister indenfor forskellige genrer samt publikummet kan mødes.

Sekretariatets bemærkninger

Sekretariatet vurderer, at festivalen er bydelsrelateret, dialogskabende og netværksdannende. Derudover involverer festivalen frivillige kræfter og falder under kategorien "metropolkultur" og "events".   Der er entré på 50 kr., og der er plads til 25 publikummer pr. koncert. Det er en politisk vurdering, om festivalen på den baggrund kan betegnes som værende offentlig tilgængelig. Med dette forbehold ser sekretariatet ikke noget til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ grundet der tages Entre og afholdelsen af projektet er meget tæt på behandlingen af ansøgningen i Lokaludvalget.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen om 29.242 kr. til Nutidsklang, en 2 dages festival for ny kompositionsmusik. Afslaget begrundes med, at der tages entré, hvorfor festivalen ikke kan betegnes som værende offentlig tilgængelig.


2. Skt. Loye-udstillingen 2015 / I byen-programmet
Kjøbenhavns Guldsmedelaug søger om 50.000 kr. til Skt. Loye-udstillingen 2015 i Rundetårn samt til aktiviteter ude i byen, kaldet "I byen-programmet". Der vil være 85 aktiviteter i I byen-programmet fordelt på 41 steder, hvoraf de 30 steder ligger i København K.  Udstillingen og aktiviteterne finder sted i perioden 1. oktober-8. november 2015. Formålet er at give byens borgere og gæster indsigt i guldsmedefagets mange facetter. Indre By Lokaludvalgs støtte vil blive anvendt til udarbejdelse af aktivitetskalender og oversigtskort.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at projektet er bydelsrelateret, dialogskabende og netværksskabende. Derudover involverer projektet frivillige kræfter, er offentligt tilgængeligt og falder under kategorien "metropolkultur" og "events". Sekretariatet ser ikke noget til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et Nej, da vi ønsker at sprede vores midler. Vi syntes ellers det er et spændende projekt.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Kjøbenhavns Guldsmedelaug søger om 50.000 kr. til Skt. Loye-udstillingen 2015 i Rundetårn samt til aktiviteter ude i byen, kaldet "I byen-programmet". Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter.


3. This Is Strange
En borger søger om 12.300 kr. til "This Is Strange"; en interaktiv videoudstilling, hvor værker af den amerikanske videoanimationskuntner "M DoT Strange" vises. Udstillingen finder sted i bunkeren i Kongens Have d. 5.-17. oktober 2015 og er særligt målrettet unge mellem 15 og 30 år.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at projektet er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende og relaterer sig til fokusområdet "metropolkultur" og "events". Derudover involverer projektet frivillige kræfter og er offentligt tilgængeligt. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet. 

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et JA til det ansøgte beløb.

Formandens indstilling

At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn om støtte på 12.300 kr. til "This Is Strange"; en interaktiv videoudstilling i bunkeren i Kongens Have.


4. Copenhagen Christmas Festival
Copenhagen Christmas ApS søger om 50.000 kr. til installationer i det offentlige rum i forbindelse med julefestivalen Copenhagen Christmas, der er en kombination af kommercielle og kulturelle aktiviteter. Af aktivitetsplanen fremgår det, at der på adventssøndagene vil være adventskrans+event/workshop. Festivalen finder sted fra d. 14. november-23. december 2015 på udvalgte steder i Indre By.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at projektet er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, offentligt tilgængeligt og falder ind under fokusområderne "metropolkultur" og  "events". Det fremgår ikke, hvorvidt projektet involverer frivillige kræfter. Derudover består en betydelig del af budgettet af udgifter, der kan sidestilles med arrangørhonorar. Dog ikke de udgiftsposter, som der søges om støtte til. Med disse forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte da vi ønsker at sprede vores midler.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Copenhagen Christmas ApS om 50.000 kr. til installationer i det offentlige rum i forbindelse med julefestivalen Copenhagen Christmas. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter.


5. Club 60+
En borger søger om 20.000 kr. til et projekt med arbejdstitlen "Club 60+", som har til formål at skabe et socialt netværk for mænd +60 år, der har sporten som fælles interesse. Netværket skal mindske ensomhed og give mulighed for mødes som tilskuere til forskellige sportsarrangementer. For at være medlem af klubben opkræves et månedligt kontingent på et endnu ikke fastlagt beløb. Der er ikke fremsendt budget for projektet.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at projektet er dialogskabende, netværksdannende og falder under kategorien "særlige/udsatte grupper". Det er en politisk vurdering om det er offentligt tilgængeligt, når deltagerkredsen er afgrænset til mænd over 60 år og når der kræves kontingent. Sekretariatet kan ikke vurdere, om projektet er bydelsrettet.  Da der heller ikke er budget for projektet, anbefaler sekretariatet, at lokaludvalget giver ansøgeren afslag.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, vi syntes ikke det er bydelsrelateret og projektet mangler budget. Ellers et udmærket projekt. De burde søge midler hos folkeoplysningen.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på 20.000 kr. til et projekt med arbejdstitlen "Club 60+", som har til formål at skabe et socialt netværk for mænd +60 år, der har sporten som fælles interesse. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vurderer, at projektet ikke er bydelsrelateret samt med, at der ikke foreligger et budget for projektet.


6. Dokumentarfilmgalleri & koncerter i Knippelsbrotårnet
JazzDanmark søger om 20.000 kr. til arrangere dokumentarfilmsgalleri og koncerter i tårnet på christianshavnersiden af Knippelsbro under CPH:DOX d. 9.-13. november 2015. Under filmfestivalen vil der blive fremvist syv nye minidokumentarer om danske jazzmusikere samt blive afholdt fem minikoncerter med nogle af de medvirkende fra filmene. Arrangøren ønsker derigennem at skabe en totaloplevelse, der appellerer til flere sanser, i en ikonisk Københavnsk bygning, som normalt er lukket for offentligheden. Der tages ikke entré.

Sekretariatets bemærkninger:
Sekretariatet vurderer, at projektet er offentligt tilgængeligt, dialogskabende, netværksdannende, involverer frivillige kræfter og falder under kategorien "events". Da arrangementet foregår på Christianshavnersiden af Knippelsbro, vurderer sekretariatet, at projektet ikke er relateret til Indre By. Sekretariatet anbefaler derfor, at lokaludvalget ikke støtter arrangementet. Sekretariatet har gjort ansøgeren opmærksom på muligheden for at søge Christianshavns Lokaludvalg om støtte.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte da det ikke er relateret til Indre By.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag til på ansøgningen fra JazzDanmark om 20.000 kr. til dokumentarfilmsgalleri og koncerter i tårnet på christianshavnersiden af Knippelsbro under filmfestivalen CPH:DOX. Afslaget begrundes med, at aktiviteten ikke er bydelsrelateret.
 

7. Drømmespind - en hyldest til Sophus Claussen
Poetisk Teater v/ Poesiens Hus søger om 16.000 kr. til en teaterforestilling d. 27. september 2015 i Den Frie på Oslo Plads. Forestillingen beskrives som en iscenesat reading, hvor et udvalg af Sophus Claussens digte sættes ind i en dramatisk, dialogisk ramme, for at markere 150-året for digterens fødsel. Der er en billetpris på 100 kr.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at forestillingen er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, involverer frivillige kræfter og falder under kategorien "events" samt "metropolkultur". Det er en politisk vurdering om arrangementet er offentligt tilgængeligt med en entré på 100 kr. pr. billet. Med dette forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, da en stor del går til honorar.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag til Poetisk Teater v/ Poesiens Hus  på ansøgningen om 16.000 kr. til en teaterforestilling "Drømmespind" - en hyldest til Sophus Claussen. Afslaget begrundes med, at honorar udgør en stor del af det ansøgte beløb.


8. Silent Concert på Hovedbiblioteket
Euzen I/S søger om 13.500 kr. til en koncert for 13-18 årige på Hovedbiblioteket den 15. oktober 2015. Formålet med koncerten er at introducere denne aldersgruppe til biblioteket og dets mange brugsområder. Koncerten vil blive udført sådan, at publikum kun kan høre den gennem høretelefoner.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at koncerten er bydelsrelateret, dialogskabende, offentlig tilgængelig, sætter fokus på udfoldelsesmuligheder i Indre By og falder under fokusområderne Byudvikling, events og særlige grupper. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ det det fulde beløb , men vil gerne støtte med 3.500 kr. øremærket Høretelefoner – Tryk – Transport.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn til Euzen I/S om 3.500 kr. til en Silent Concert for unge på Hovedbiblioteket. Støtten øremærkes leje af høretelefoner, tryk/materialer og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtte ikke med det ansøgte beløb på 13.500 kr. da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 


9. CLASHcph Urbanske Dansefestival 2015
En borger søger om 39.000 kr. til den frivillige forening CLASHcph's urbanske dansefestival den 7.-8. november 2015 i Huset KBH og i Studenterhuset. Målgruppen er de 10-29 årige i Indre By og andre dele af København. Formålet er bl.a. at skabe et stærkere og dynamisk urbansk dansemiljø, hvor børn og unge kan udveksle deres kompetencer og vilje indenfor kreativitet, samarbejde og mangfoldighed i urbansk dans. Foreningen kontakter fritidsinstitutioner og skoler i Indre By og tilbyder dem at komme og fortælle, hvem de er og hvilke aktiviteter der er under festivalen. Der tages entré.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at festivalen er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende, offentlig tilgængelig, involvere frivillige kræfter, indebærer egenfinansiering og falder ind under fokusområderne events og særlige grupper. Sekretariatet ser intet til hinder for, at lokaludvalget støtter festivalen.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, da vi ønsker at sprede vores midler.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen om 39.000 kr. til den frivillige forening CLASHcph's urbanske dansefestival. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil bruge sine midler til andre aktiviteter.

 
10. Mens vi er der
Foreningen ORCIDEA alias Hakkehuset søger om 14.154 kr. til forestillingen "Mens vi er der" på Bådteateret den 13.-14 oktober 2015 med efterfølgende debatarrangement. Forestillingen giver publikum en anderledes mulighed for at reflektere over emnet "bådflygtninge". Støtten fra lokaludvalget vil blive anvendt til at lave to gratis-forestillinger på Bådteateret specifikt for skoleklasser. Der tages entré 90 kr. og 50 kr. for studerende.


Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at forestillingen er bydelsrelateret, dialogskabende og involverer frivillige kræfter. Hvis forestillingen vises specifikt for skoleklasser, vurderer sekretariatet, at den falder ind under fokusområdet "Særlige grupper". Det er en politisk vurdering, om forestillingen er offentligt tilgængeligt med en entré på op til 90 kr. pr. billet. Med de forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter forestillingen.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte.

Formandens indstilling

At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Foreningen ORCIDEA alias Hakkehuset om 14.154 kr. til forestillingen "Mens vi er der" på Bådteateret. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil anvende sine midler til andre aktiviteter. 


11. Jørgen Teller & The Empty Stars - Extended
Af ansøgningen fremgår det, at Foreningen Alteration søger om 8.000 kr. til en mini-tour den 26. september 2015 med stop tre steder i København, bl.a. på Hausers Plads. En rock-kvartet forvandler sig til en stryge-kvintet og opfører koncerter på en vintage-lastbil med nye tekster om livet i Indre By.
Efterfølgende har ansøgeren oplyst, at Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg har besluttet ikke at støtte mini-touren. Derfor vil der - forudat at Indre By Lokaludvalg støtter aktiviteten - kun blive holdt én koncert, nemlig på Hausers Plads, og det vil være uden lastbil.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at arrangementet er bydelsrelateret, dialogskabende, offentligt tilgængeligt og at det falder indenfor fokusområdet "Events". Men det involverer ikke frivillige kræfter. Med det forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, der går for meget til honorar.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Foreningen Alteration om 8.000 kr. til en koncert på Hauser Plads med Jørgen Teller & The Empty Stars - Extended. Afslaget begrundes med honorar udgør en for stor en del af udgiftsbudgettet.


12. Vintersolhvervsfest
Platant søger om 50.000 kr. til fejringen af solhverv den 21. december 2015 på Bådsmandsstræde ved Dansk Arkitektur Center på Christianshavn. Der vil være en "sol", samt musik og en udstilling om Vinterbyen.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurdrer, at arrangementet er dialogskabende, offentligt tilgængeligt, involverer frivillige kræfter og falder ind under fokusområdet "Events". Men det er ikke bydelsrelateret og der er ikke medfinansiering. Sekretariatet anbefaler derfor, at lokaludvalget ikke støtter arrangementet. Sekretariatet har gjort ansøgeren opmærksom på muligheden for at søge Christianshavns Lokaludvalg om støtte til arrangementet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, mener de kan søge hos Christianshavns Lokaludvalg.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag på ansøgningen fra Platant om 50.000 kr. til en solhvervsfest. Afslaget begrundes med, at arrangementet ikke er bydelsrelateret. Lokaludvalget opfordrer ansøgeren til søge Christianshavns Lokaludvalg om støtte.


13. Mørke i København
HØRT søger om 31.500 kr. til eventen MØRKE i Dome of Visions på Søren Kierkegaards Plads den 13. december 2015. Formålet med arrangementet er at sætte fokus på vores forhold til mørke i København. Det sker gennem et mørkningsritual med stilhed, lydcollager, publikumsfortællinger og nordisk folkemusik.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at arrangementet er bydelsrelateret, dialogskabende og offentligt tilgængeligt og falder ind under fokusområderne "Events" og "Midlertidige byrum". Der er ikke selvfinansiering. Med det forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter arrangementet.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det fulde beløb, men vil godt støtte med 6.000 kr. til opvarmning og transport.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver HØRT tilsagn om 6.000 kr. til eventen MØRKE i Dome of Visions på Søren Kierkegaards Plads. Støtten øremærkes opvarmning af lokale og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb på 31.500 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.


14. Way station
En borger søger om 42.703 kr. til en lysinstallation i Pavillon no. 11 i Kronprinsessegade i oktober 2015. Formålet er at undersøge de muligheder, der  ligger i at bruge lyset som farve på det tidslige niveau. Installationen kan ses hele døgnet og kun udefra.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at projektet er bydelsrelateret, dialogskabende og offentligt tilgængeligt og falder under fokusområdet "Events".  Der er ikke medfinansiering. Med det forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter aktiviteten.

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det fulde beløb, men vil gerne støtte med 12.000 kr.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver tilsagn om 12.000 kr. til en lysinstallation i Pavillon no. 11 i Kronprinsessegade.  Lokaludvalget støtte ikke med det ansøgte beløb på 42.703 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 


15. Professionel korsang i børnehøjde
Ars Nova Copenhagen søger om 17.580 kr. til fem koncerter for skoleelever i 3. og 4. klasse fra Indre Bys skoler. Koncerterne afvikles over en enkelt skoledag i efteråret 2015. Hensigten er at give børnene en unik oplevelse af, hvad der er muligt at udtrykke med den menneskelige stemme og at give dem lyst til at prøve kræfter med at synge i kor.

Sekretariatets bemærkninger
Sekretariatet vurderer, at koncerterne er bydelsrelateret, dialogskabende, netværksdannende og falder ind under fokusområdet "Særlige grupper". Koncerterne ikke offentligt tilgængelige, der er ikke selvfinansiering og der er udgifter, som kan sidestilles med arrangørhonorar. Med de forbehold ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter koncerterne.  

Puljegruppens anbefalinger
Puljegruppen anbefaler et NEJ til det ansøgte, vi mener ikke det er offentlig tilgængelig ellers et udmærket arrangement.

Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver afslag til Ars Nova Copenhagen på ansøgningen om 17.580 kr. til fem koncerter for skoleelever i 3. og 4. klasse fra Indre Bys skoler. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vurderer, at koncerterne ikke er offentligt tilgængelige.

Økonomi

Lokaludvalget har afsat 400.000 kr. af 2015-puljen til puljeansøgninger. Der er hidtil disponeret for 300.674,25 kr. af puljen. Hvis lokaludvalget følger indstillingen, vil der være disponeret for yderligere 33.800 kr. af 2015-puljen.

Videre proces

Sekretariatet orienterer ansøgerne om lokaludvalgets beslutning. Får ansøgeren tilsagn om støtte, skal vedkommende aflægge regnskab samt evaluering af projekt/arrangementet, før støtten kan udbetales.

Beslutning

  1. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen om 29.242 kr. til Nutidsklang, en 2 dages festival for ny kompositionsmusik. Afslaget begrundes med, at der tages entré, hvorfor festivalen ikke kan betegnes som værende offentlig tilgængelig. 
  2. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen fra Kjøbenhavns Guldsmedelaug om 50.000 kr. til Skt. Loye-udstillingen 2015 i Rundetårn samt til aktiviteter ude i byen, kaldet "I byen-programmet". Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter. 
  3. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give tilsagn om støtte på 12.300 kr. til "This Is Strange"; en interaktiv videoudstilling i bunkeren i Kongens Have.
  4. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen fra Copenhagen Christmas ApS om 50.000 kr. til installationer i det offentlige rum i forbindelse med julefestivalen Copenhagen Christmas. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget ønsker at bruge sine midler på andre aktiviteter. 
  5. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen om 20.000 kr. til et projekt med arbejdstitlen "Club 60+", som har til formål at skabe et socialt netværk for mænd +60 år, der har sporten som fælles interesse.
    På forslag fra Ole Bang besluttede lokaludvalget at begrunde afslaget med, at lokaludvalget vurderer, at projektet ikke er bydelsrelateret.

    På forslag fra Jan Baltzersen besluttede lokaludvalget at opfordre ansøgeren til at søge folkeoplysningsmidler.
    På forslag fra Hans-Henrik T. Ohlsen besluttede lokaludvalget at opfordre ansøgeren til at kontakte Sundhedshuset på Østerbro, idet Sundhedshuset formentlig vil kunne hjælpe med at udvikle projektet.
  6. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag til JazzDanmark på ansøgningen om 20.000 kr. til dokumentarfilmsgalleri og koncerter i tårnet på christianshavnersiden af Knippelsbro under filmfestivalen CPH:DOX. Afslaget begrundes med, at aktiviteten ikke er bydelsrelateret. 
  7. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag til Poetisk Teater v/ Poesiens Hus på ansøgningen om 16.000 kr. til en teaterforestilling "Drømmespind" - en hyldest til Sophus Claussen. Afslaget begrundes med, at honorar udgør en stor del af det ansøgte beløb.
  8. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give tilsagn til Euzen I/S om 3.500 kr. til en Silent Concert for unge på Hovedbiblioteket. Støtten øremærkes leje af høretelefoner, tryk/materialer og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb på 13.500 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  9. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen om 39.000 kr. til den frivillige forening CLASHcph's urbanske dansefestival. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil bruge sine midler til andre aktiviteter.
  10. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen fra Foreningen ORCIDEA alias Hakkehuset om 14.154 kr. til forestillingen "Mens vi er der" på Bådteateret. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vil anvende sine midler til andre aktiviteter.
  11. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen fra Foreningen Alteration om 8.000 kr. til en koncert på Hausers Plads med Jørgen Teller & The Empty Stars - Extended. Afslaget begrundes med, at honorar udgør en for stor en del af udgiftsbudgettet.
  12. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag på ansøgningen fra Platant om 50.000 kr. til en solhvervsfest. Afslaget begrundes med, at arrangementet ikke er bydelsrelateret. Lokaludvalget gør ansøgeren opmærksom på, at der er mulighed for at søge Christianshavns Lokaludvalg om støtte.
  13. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give HØRT tilsagn om 6.000 kr. til eventen MØRKE i Dome of Visions på Søren Kierkegaards Plads. Støtten øremærkes opvarmning af lokale og transport, jf. ansøgerens budget. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb på 31.500 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler.
  14. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give tilsagn om 12.000 kr. til en lysinstallation i Pavillon no. 11 i Kronprinsessegade. Lokaludvalget støtter ikke med det ansøgte beløb på 42.703 kr., da man ønsker at sprede anvendelsen af sine midler. 
  15. Lokaludvalget godkendte indstillingen om at give afslag til Ars Nova Copenhagen på ansøgningen om 17.580 kr. til fem koncerter for skoleelever i 3. og 4. klasse fra Indre Bys skoler. Afslaget begrundes med, at lokaludvalget vurderer, at koncerterne ikke er offentligt tilgængelige.
Til top