Mødedato: 07.10.2015, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Medlemsforslag om temadrøftelse om initiativer, der kan skabe en bedre og kortere skoledag

Udvalget skal tage stilling til medlemsforslag fra Enhedslisten om en temadrøftelse om initiativer, der kan skabe en bedre og kortere skoledag mv.

Indstilling og beslutning

Det foreslås, 

  1. at Undervisningsministeriets brev  af 26/8-2015 (se pkt. 8 Sager til efterretning - bilag A.4. til mødet 23/9) danner udgangspunkt for en temadrøftelse af forvaltningens hjælp til, at folkeskolerne skaber bedre skemamæssige vilkår for elevernes selvvalgte dygtiggørelsesprojekter og for tolærerundervisning - og andre initiativer, der kan skabe en lidt kortere men bedre og mere varieret skoledag

(Stillet af Enhedslisten)

MOTIVERING

Målet med at lægge temadrøftelsen inden den lovede ministerielle udmelding af vilkår for tolærerordningers afløsning af understøttende undervisning er at kunne sikre, at BUF i tide kan hjælpe med at sikre en bedre skemalægning for det kommende skoleår.

Beslutning

BUU ønsker at drøfte eventuelle initiativer, der kan følge op på Undervisningsministerens brev af 26. august 2015 til kommunerne om skoledagens længde mv. på vegne af folkeskoleforligskredspartierne. Udvalgets drøftelse finder sted på udvalgsmødet den 18. november 2015, hvor også opfølgning på skolernes faglige kvalitet forventes behandlet.
Til top