Mødedato: 22.01.2015, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Endelig vedtagelse af lokalplan "Lethallen", Ørestad City

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 309 ”Lethal i Ørestad City Nord”. Lokalplantillægget skal muliggøre opførelse af en lethal og indretning af aktivitetsareal på grunden, der i dag henligger som et åbent område.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 309 ” Lethal i Ørestad City Nord” vedtages endeligt med ændringer som foreslået i afsnittet Løsning.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

Borgerrepræsentationen godkendte den 31. oktober 2013 at sende forslag til tillæg til lokalplan nr. 309 i høring. Forslaget vedlægges som bilag 1. I høringsperioden fra den 14. november 2013 til den 31. januar 2014 er modtaget fem henvendelser, som giver anledning til en enkelt ændring af lokalplanen. Henvendelserne gennemgås nedenfor og er vedlagt som bilag 2. Lokalplantillægget er i overensstemmelse med Kommuneplan 2011. Københavns Ejendomme har i november 2014 meddelt, at der er opnået enighed med grundejeren om anvendelsen af arealet til lethallen. Forslaget er derfor nu klar til endelig godkendelse.

Løsning

Lokalplantillægget muliggør opførelse af en lethal på 1.500 m2, der indrettes med en foyer, en stor og en mindre multibane, et klatre- og motorikområde, et opholds- og legeområde samt rum til depot og teknik, toiletter og mødelokaler eller lignende. Hallen er uopvarmet, på nær ca. 200 m2, hvor der kan indrettes toiletter, depot- og teknikrum, samt mindre mødelokale m.v. Hallens nederste glaspartier vil kunne åbnes, så hallen vil kunne bruges i sammenhæng med de omgivende arealer. Arealerne omkring lethallen anlægges med flere aktivitetsflader, der appellerer til en fleksibel anvendelse og til mange forskellige brugere. Denne løsning tilgodeser især de selvorganiserede aktiviteter, men også det bredere foreningsliv. Der etableres ikke parkeringspladser på området, idet der er indgået aftale med By & Havn om, at parkeringsbehovet på estimeret 10 parkeringspladser stilles til rådighed i de fælles parkeringsanlæg i Ørestad. Der henvises i øvrigt til bilag 4 faktaark.

Høring

Modtagne henvendelser i høringsperioden
De modtagne henvendelser i høringsperioden vedlægges som bilag 2. I bilag 3 er henvendelserne refereret med forvaltningens bemærkninger.

Amager Vest Lokaludvalg
Lokaludvalget glæder sig til, at der bliver mulighed for at dyrke sport i Ørestad, og at et opvarmet lokale muliggør mødeaktiviteter for foreninger i bydelen. Udvalget finder også, at forslaget til lethallen bidrager positivt til rækken af æstetiske bygninger i Ørestad City, ved bl.a. at bringe en anden skala ind og trække facaden tilbage fra bygningslinjen langs sivegaden, så der skabes fokus på udearealerne. Lokaludvalget opfordrer til, at der arbejdes videre med at inddrage brugerne i driften i det omfang brugeren har ønske herom.

Øvrige henvendelser
Herudover er der modtaget henvendelser fra to beboere i nabobebyggelsen ”Bjerget”, samt fra HOFOR, Københavns Museum og Metroselskabet. Beboerne undrer de sig over, at der nu skal opføres en bygning på grunden og henviser til et tidligere projekt for indretning af pocketparken, som en park uden en bygning. De anfører, at det er sådanne åndehuller, beboerne har brug for. De foreslår derfor, at det tidligere forslag til indretning igen tages frem. De er bekymrede for, at etablering af en lethal vil forøge trafikken til arealet i form af biler, cyklende og gående, samt at der er risiko for, at lethallen bliver en varmestue og opholdssted for personer, der intet har at udrette på området.  Københavns Museum og HOFOR har ingen bemærkninger. Metroselskabet orienterer om sikkerhedsservitutten, der er lyst langs hele banen, og ønsker optaget en kort beskrivelse af servitutten i lokalplanmaterialet, hvilket foreslås indarbejde med nedenstående ændring.

Forvaltningens bemærkninger
Lethallen er planlagt bl.a. i et samarbejde med Grundejerforeningen Ørestad, der er grundejer. Hallen er tiltænkt den brede offentlighed som et lokalt samlingssted for idræts- og kulturliv med mange forskellige brugere på samme tid; børn og voksne, idrætsforeninger, institutioner og selvorganiserede brugere. Arealerne omkring hallen vil blive indrettet således, at det fortsat bliver et areal for alle med træer og buske. Det er Kultur- og Fritidsforvaltningen, der står for den daglige drift, herunder ordensregler for brug af hallen. Hallen er til brug for lokalområdet, hvorfor det meste trafik forventes at ske gående eller cyklende. Nærmeste parkering er i p-anlægget i ’Bjerget’, hvortil der er gode adgangsforhold. Forvaltningen vurderer derfor, at den væsentlige trafikforøgelse kan håndteres med den nuværende infrastruktur.   

De modtagne henvendelser giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer i forslaget, men skal foreslå, at følgende afsnit medtages på side 9 i redegørelsen for lokalplanforslaget:

"Metro
Lokalplanområdet er omfattet af en tinglyst servitut, der har til formål at beskytte metroen, bl.a. med højdebegrænsning, maksimal belastning og udgravning, oplag af brandfarlige gasser, placering af ledninger med brandfarligt indhold samt regulering af terrænmæssige og trafikale forhold.”

 

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for kommunen.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplantillægget, bekendtgør forvaltningen dette i henhold til reglerne i planloven.  



Pernille Andersen                             /Torben Gleesborg

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 309 ” Lethal i Ørestad City Nord” vedtages endeligt.


Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 15. december 2014

Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 13. januar 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. januar 2015

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top