Mødedato: 22.01.2015, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Koncernservices Servicekatalog 2015

Se alle bilag

Koncernservices Servicekatalog for 2015, herunder servicekatalogets prisbilag, skal godkendes. Endvidere skal Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen beslutte, om servicekataloget fremover kan godkendes årligt af Økonomikredsen uden efterfølgende politisk behandling.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at Koncernservices servicekatalog fremadrettet fra og med 2016 overgår til administrativ godkendelse, uden politisk forelæggelse for Økonomiudvalget.

(Økonomiudvalget)

Problemstilling

Koncernservices servicekatalog beskriver hvilke services, Koncernservice leverer til forvaltningerne. Hvert år opdateres dette i forhold til justerede og nye services, ligesom priserne opdateres på baggrund af politiske beslutninger, mindre justeringer samt pris- og lønfremskrivning.

Borgerrepræsentationen besluttede den 12. oktober 2006, dagsordenspunkt 14, at Økonomiudvalget en gang årligt godkender Koncernservices ydelseskatalog og prissætning. Beslutning om ydelseskataloget og prissætningen ønskes fremadrettet fra 2015 overført til administrativ beslutning.

Løsning

Servicekataloget fungerer primært som Økonomiudvalgets og forvaltningernes kontrakt med Koncernservice, idet det indeholder en uddybet beskrivelse af forudsætninger, leverings- og afregningsbetingelser på de enkelte services, som forvaltningerne har overdraget udførslen af til Koncernservice.

Med servicekatalogerne for 2013 og 2014 samlede Koncernservice alle sine services til forvaltningerne og indførte en oversigt over gældende servicemål. I Servicekatalog 2015 tilføjes et prisbilag, hvor priser for de aktivitetsbaserede services er anført.

Servicekatalog 2015 tager højde for Samling af Administrative Opgaver (SAO) og vedtagne effektiviseringer i budget 2015. Der er ikke på indholdssiden væsentlige ændringer i øvrigt i Servicekatalog 2015.

Der er stadig både bevillings- og aktivitetsafregnede services i servicekataloget. Aktivitetsafregning anvendes i de tilfælde, hvor det vurderes, at det bidrager til et incitament til besparelser, f.eks. på IT-indkøbsområdet.

Inden forelæggelsen for Økonomiudvalget har de relevante samarbejdsfora i forvaltningerne været hørt om servicebeskrivelser, servicemål og priser, herunder Økonomikredsen, forvaltningspartnerne på både økonomi- og personaleområdet samt IT-bestillerne på IT-området.

Økonomi

Koncernservice justerer løbende priserne i servicekataloget på de aktivitetsstyrede områder i forbindelse med budget- og effektiviseringsstrategiprocessen med henblik på at opretholde en omkostningsægte prisstruktur. Herudover fremskrives priserne til 2015.

I overensstemmelse med budget 2015 er der besluttet prisjusteringer på følgende services:

  • Mobilt bredbånd – abonnementsprisen er nedjusteret
  • Printere  abonnementsprisen er nedjusteret
  • SMS-token – abonnementsprisen er nedjusteret
  • Afregningsgebyr – gebyret bortfalder ved afregning.

Herudover er følgende prisjusteringer med effekt for forvaltningerne indarbejdet i servicekataloget:

  • Prisjustering af Vagtplan (VP1 og VP2)
  • Prisreduktion på Borger PC under PC-arbejdsplads
  • Flytninger og organisationsændringer – ingen fakturering af flyttesager under 200 stk.
  • Timeprisen for projektledere reduceres fra 770 til 700 kr.
  • Fastfrysning af afregningsniveauet på servicen Diskplads i 2015 på 2014-niveau.

Indstillingen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.

Videre proces

Såfremt Økonomiudvalget godkender 1. at-punkt, vil Koncernservices opgaveløsning samt afregning af forvaltningerne følge servicekataloget i 2015. Såfremt Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen godkender 2. at-punkt, overgår servicekataloget næste år til administrativ godkendelse på baggrund af drøftelse mellem forvaltningerne i Økonomikredsen. 

                  Bjarne Winge                                   /
                                                                                                                     Kasper Schmidt





 

Oversigt over politisk behandling

Økonomiforvaltningen indstiller over for Økonomiudvalget,

1. at Koncernservices Servicekatalog 2015 med prisbilag godkendes.


Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

2. at godkendelse af Koncernservices servicekatalog fremadrettet fra og med 2016 overgår til administrativ godkendelse, uden politisk forelæggelse for Økonomiudvalget.



Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 9. december 2014

Indstillingens 1. at-punkt blev godkendt uden afstemning.

Indstillingens 2. at-punkt blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. januar 2015

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

Venstre afgav følgende protokolbemærkning, som Socialdemokraterne, Enhedslisten og Liberal Alliance valgte at tilslutte sig:

 

”Forslag, som medfører, at Borgerrepræsentationen skal forholde sig mindre til administrative arbejdsgange, er meget velkomne. Partierne forventer dog, at vi fortsat kan følge med i og tage stilling til den oplevede tilfredshed med og kvalitet af kommunens services.”

 

 

 

 

Til top